Dessert met watermeloen ijs

Welk kind houdt er niet van ijs? En wat als we fruit verwerken in ons eigengemaakte frisse en gezonde zomerijs? Dat kan, eenvoudig met dit watermeloen ijs recept. Lekker als afsluiting van de avondmaaltijd, en boordevol vitamines. Genieten maar, met dit ijs kan het!

Ingrediënten:

  • Een watermeloen. Er zijn tegenwoordig diverse soorten verkrijgbaar, de gewone, maar ook andere soorten zoals de pitloze watermeloen. De laatste variant is het makkelijkste, omdat de pitjes zacht zijn en/of ontbreken.
  • Een kopje melk
  • Een cup met slagroom
  • Een theelepeltje vanillepoeder
  • Een half theelepeltje zout
  • Een scheut honing, bijvoorbeeld Manuka honing

Bereiding:

Zorg voor materiaal waarin je je ijs kan doen om vervolgens in te vriezen. Denk aan kunststof bekers, bijvoorbeeld. Schil de watermeloen en gebruik er van naar gelang de hoeveelheid ijs die je wil maken. Een kwart zou in principe voldoende kunnen zijn. Als er pitjes zijn dan deze verwijderen.

Mix alle ingrediënten in je blender totdat er een mooie structuur ontstaat. Eventueel kan je met een theelepeltje proeven of het naar je smaak is. De vloeistof, na het blenden, verdelen over je kunststof bekers (of wat je dan ook maar voorhanden hebt).

Bekers afsluiten en in je diepvries plaatsten. Na 24 uur gereed voor consumptie.

Gezond ijs : wie wil dat nu niet? Genieten maar!

vegan-glutenfree-snack

Guacamole met polenta crackers

Glutenvrij en heerlijk snacken! Onlangs ontmoette ik Lera, een gecertificeerd diëtiste en orthomoleculair therapeut. Wow, wat een fresh breath of air, iemand in deze branche ...
gezonde botten

De beste voeding voor gezonde botten

Ons eten heeft meer invloed op de botten dan we denken. Het bepaalt namelijk of onze botten sterk blijven of broos worden. Wat is het ...
gezonde-leefstijl

Gezonde leefstijl en gezonde voeding voorkomt ernstige ziektes

Ons land kent meer dan 1 miljoen (!) hart- en vaatziekte patiënten, van wie er per dag ruim 100 aan deze ziekte overlijden. Deze aantallen ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *