Kalfsvlees, tegenwoordig, in tegenstelling tot vroeger, een verstandige vleeskeuze. Niet vet, roze gekleurd, en mals. Als een en ander gecombineerd wordt met courgette, een groente met een ook-al-niet-zo’n-sterke smaak, dan krijg je een paar heerlijke smaken bij elkaar. Kan je uitstekend op de grill van de barbecue maken, maar de koekenpan kan uiteraard ook. Probeer maar!

Ingrediënten kalfsvlees courgette recept:

  • 8 plakken kalfsvlees, niet te dik gesneden
  • 2 courgettes, gewassen en elk in 4 delen gesneden
  • ¼ kop balsamico
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Fijn zout

Bereiding:

Leg de plakken vlees uit op een plank of bord en bestrooi ze met peper en zout. Pak de stukken courgette en bestrooi de delen met peper, zout en knoflookpoeder. Bak of grill de courgette aan elke kant voor ongeveer 2 minuten. Rol de courgette-delen vervolgens in elke plak vlees. Neem een schaaltje en doe er de olijfolie en de balsamico in. Neem een kwastje en bevochtig de plakken rondom met het olie-balsamico mengsel rondom. Bak of grill de plakken tot slot enkele minuten aan elke kant. Indien nodig, steek een spiesje door de plakken/rollen om een en ander bij elkaar te houden. Na het bakken of grillen, meteen opdienen. Eet smakelijk.