Een salade, wat zijn er toch veel variaties mogelijk. Deze appel tonijnsalade ken je vast nog niet, maar dat betekent: ontdekken wat ook lekker kan zijn. Tonijn, een appeltje, een stukje ui voor de bite, allemaal even gezond. Vol vitamine, proteine van de tonijn, en hier het recept en de bereidingswijze om deze heerlijke, gezonde paleo salade zelf klaar te maken.
Ingrediënten appel tonijnsalade:
- Verse tonijn (250 gram voor salade voor 2 personen)
- Olijf olie voor tonijn
- Een stevige appel, Granny Smith is een prima, frisse keuze, maar een andere appel naar smaak kan ook. Kies bij voorkeur geen zoete appel.
- Een snufje paprikapoeder, normale sterkte.
- 2 eetlepels paleo mayonaise (1 ei, 2 eetlepels citroensap, theelepel mosterd, beetje zout en 300ml lichte olijfolie)
- Een snufje gemberpoeder
- Peper en zout naar smaak
- Enkele druppels citroensap, eventueel limoensap
- Een bosui, gewassen en in kleine stukjes gesneden.
Optioneel: stukjes verse peterselie, gekookt ei.
Bereiding appel tonijnsalade:
Bereid de tonijn (zout en peper toevoegen, inwrijven met olijfolie en 10-15 minuten laten intrekken). Bak de tonijn 1-2 minuten per kant afhankelijk van de dikte. Snijd daarna de tonijn in kleine stukjes. Was de appel, snijd in vieren, verwijder steeltje, klokhuis en pitten. Snijd de appel in kleine stukjes. Neem een grote schaal of kom, of slabak. Mix je ingrediënten totdat er een mooie samenstelling bereikt wordt. Naar smaak kan je een drupje extra mayonaise toevoegen, en hetzelfde geldt voor peper en zout.
Als garnering kan je tenslotte de peterselie gebruiken. Als je ei wilt toevoegen: eerst koken, afkoelen, prakken of in kleine stukjes snijden en met het geheel vermengen. Geniet er van!