Rijst salade met Aduki bonen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Recept Mexicaanse rijst salade met Aduki bonen

Onderstaand een salade recept van onze chef Willem Waltheer met een variatie van Aduki bonen in plaats van Mexicaanse bonen.

In plaats van de traditional kidney of black beans gebruik ik de super gezonde en beetje zoetige Japanse Aduki boon die boordevol met mineralen zit. Adukibonen geven een verzadigd gevoel, maar ze veroorzaken geen hoge bloedsuikerspiegel na het eten ervan. Kortom: een lage glycemische index, zogezegd. Kleine, ronde boontjes, rijk gevuld met vezels, kalium, ijzer, magnesium, en foliumzuur. Deze Aduki bonen rijstsalade gaat prima samen met gegrilde Cajun kippen borst.

Ingrediënten Aduki bonen rijstsalade:

  • 200 gram basmati rijst
  • 200 gram aduki bonen (geweekt)
  • 1 avocado gesneden in blokjes van 1×1 cm
  • 100 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 1 rode ui gesneden in ¼ ringen
  • 5 bossen uien (gesneden)
  • ½ rode paprika in blokjes van 1×1 cm
  • ½ groene paprika in blokjes van 1×1 cm
  • 200 gram gekookte mais

Ingrediënten vinaigrette:

  • 4 eetlepels grof gehakt koriander
  • 3 stuks limoen
  • 1/8 theelepel komijn
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 300 ml olijf olie
  • 2/8 theelepel cayenne poeder
  • Snufje zout & verse zwarte peper

1. Was de geweekte Aduki bonen en zet ze op met water en zout totdat ze gaar zijn, als de bonen gaar giet ze af in een vergiet

2. Kook de basmati rijst met de aangegeven instructies op het pak totdat deze gaar is, als de rijst gaar spreidt deze uit op een plateau zodat het kan afkoelen op kamer temperatuur.

3. Voor de dressing voeg je alle ingrediënten samen in een afsluitbare container en schudt totdat je een mooie emulsie hebt.

4. Doe de dressing in een mengkom en voeg je avocado toe zodat deze niet verkleurd, voeg dan de rest van de groentes toe en meng dit voorzichtig

5. Voeg dan de afgekoelde Aduki bonen en rijst toe en schep dit voorzichtig om totdat alles goed gemengd is.

6. Plaats de salade bij voorkeur 2 uur in de koelkast zodat hij lekker koud is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *