Recept voor gepureerde bloemkool (4 pers)

Bloemkool, niet voor niets de meest verkochte groente in Nederland. Rijk aan antioxidanten, zwavel, bevat weinig calorieën en vet, en bevat kalium wat bloeddrukverlagend werkt. Alle reden om eens wat vaker bloemkool op je menu te zetten.

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, ongeveer een kilo
  • 6 gepelde teentjes knoflook
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • Snufje peper en zout.

Hoe maak je dit heerlijke bloemkool gerecht?
Kook de in stukjes gesneden bloemkool en de knoflook in ongeveer twintig minuten gaar. Doe de gare bloemkool en de knoflookteentjes in een blender en laat even draaien. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg langzaam de olijfolie toe, maar niet alles. Als het mengsel gepureerd is, opscheppen op bord of borden. Giet bovenop het mengsel nog wat van de overgebleven olijfolie als dressing. Geeft een mooie kleur en een lekkere bite.

Paleo rijstvervanger: gemalen bloemkool!

Een manier om rijst (ook een graan) te vervangen, is door bloemkool in een keukenmachine heel fijn te malen tot korrels ter grootte van rijstkorrels. ...

Wat is aromatherapie en hoe werkt het? 

Aromatherapie het is iets waar we veel over schrijven. In dit blog nemen we je mee in de gebruiken en gevaren van aromatherapie.
drinkwater-zuiveren

Drinkwater zuiveren in Nederland?

Elk jaar op 22 maart is de jaarlijkse Wereldwaterdag, een internationale dag in het teken van water. Al in 1992 is er door de Algemene Vergadering ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *