Page content

Glutenvrije suikervrije brownies recept

Glutenvrije suikervrije brownies recept

Deze brownies maken we van teffmeel en zijn daardoor glutenvrij. Verder bevatten ze alleen maar gezonde ingrediënten en hoef je je dus niet schuldig te voelen. Deze glutenvrije suikervrije brownies zijn heerlijk als ze nog warm zijn met een klontje ijs, bijvoorbeeld met het gezondste ijs ooit. Maar koud zijn ze natuurlijk ook verrukkelijk!

Glutenvrije suikervrije brownies: ingrediënten (voor 12 porties)

  • 15 dadels, ontpit en gewekt in koud water gedurende minstens 4 uur
  • Een medium grote zoete aardappel van ongeveer 200 g
  • Snufje zout
  • ½ maatbeker van pure rauwe cacaopoeder
  • ½ maatbeker teffmeel
  • ½ maatbeker kokosolie
  • 1 maatbeker gehakte walnoten

Glutenvrije suikervrije brownies: bereiding

  1. Was de zoete aardappel, verwijder de schil en snijdt hem in kleine stukjes. Doe in een pan, dek af met water, breng aan de kook. Sudder voor ongeveer 25 minuten of tot de batatstukjes zacht zijn.
  2. Giet het water af. Voeg de kokosolie in de pan met de batat. Laat het smelten.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  4. Doe alle ingrediënten behalve de walnoten in een keukenmachine. Maal tot een gladde massa. Je moet een dikke en kleverige massa zonder klontjes hebben. Waarschijnlijk moet je een paar keer de keukenmachine uitzetten en even langs de zijkanten schrappen.
  5. Voeg de helft van de walnoten toe en zet de keukenmachine maar voor een paar seconden aan.
  6. Voeg de resterende notenstukjes toe. Roer.
  7. Doe het deeg in een ovenschaal. Bak gedurende 45 minuten. Controleer de gaarheid met een tandenstoker. Als er sporen van deeg op de tandenstoker zitten dan zijn de brownies nog niet klaar.
  8. Laat brownies even afkoelen alvorens in stukken te snijden.

Comment Section

3 reacties op “Glutenvrije suikervrije brownies recept


Door kim op 23 februari 2016

½ maatbeker… hoeveel gram of milliliter bedoelen jullie dan?


Door Lera op 24 februari 2016

1 maatbeker = 1 Americaanse “customary cup” = 235 ml. Een normale Nederlaandse glas (zoals je in een cafe krijgt als je sapje bestelt is ongeveer 225 ml, dus hiermee zit je in de buurt. Volgende keer toch in grams)


Door Katja op 24 februari 2016

Lijkt me een heerlijk recept. Zou ik graag gaan maken. Echter ik weet niet hoeveel een maatbeker is. Hoeveel deciliter moet ik dan aan denken? 200dl? Ik hoor het graag. Thanks.

Plaats een reactie


*