Bounty raw food taart met aardbeien

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bounty raw food taart met aardbeien

Oooooh heerlijk dit! Gek op aardbeien, gek op chocola, gek op kokos, gek op bounty’s, gek op taart…. En het is een Raw Food recept dus ook nog eens soort van gezond. Zoals bijna alles dat ik maak is deze taart weer in een piep en een zucht in elkaar geflanst en je hebt er niet heel veel ingrediënten voor nodig, let maar op!

Voor de bodem van deze bounty taart heb ik voor een kleine vorm gebruikt. De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

  • 100 gram geraspte kokos
  • 50 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosolie
  • scheutje honing
  • het sap van halve limoen

Doe de geraspte kokos en het amandelmeel in een kom. Smelt de kokosolie (au-bain-marie). Als deze gesmolten is doe er dan een scheutje honing en het limoensap bij. Vermeng het vervolgens met de kokos en amandelmeel. Vet een kleine taartvorm in en doe het bodemmengsel erin. Druk het goed aan en zorg voor een kleine opstaande rand. Doe de bodem nu ca. een half uurtje in de vriezer.

Voor de vulling heb je nodig:

  • 30 gram kokosolie
  • 2 grote volle eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 1 afgestreken eetlepel mesquitepoeder
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 6 aardbeien (kan bevroren maar dan wel ontdooien)
  • 1 theelepel kaneel
  • het sap van halve limoen

Smelt de kokosolie en doe er de ahornsiroop bij. Roer er vervolgens het cacaopoeder en de mesquitepoeder doorheen. Zorg dat het poeder heel goed vermengd wordt. Doe er vervolgens de kaneel en het limoensap door. Het moet een mooie romige chocoladesaus worden. Proef even of je het zoet genoeg vindt. Als dat namelijk niet zo is dan is je hele taart niet lekker. Doe er eventueel nog een scheutje honing bij.

Pak nu de bodem uit de vriezer en giet de chocoladesaus erin. Zet hem even een paar minuten in de vriezer en haal hem er dan uit. Doe nu de aardbeien erbij en zet hem nog even in de vriezer of koelkast. Het is de bedoeling dat de kokosolie die je hebt gebruikt weer een beetje hard wordt zodat de taart zijn stevigheid krijgt. Laat hem dus niet te lang in de vriezer want dan wordt hij bikkelhard en dat is natuurlijk niet lekker.

Ik vind hem echt supergoed geworden! Zeker door de aardbeien is hij toch lekker fris dus ga hem lekker uitproberen….

IMG_6737

 

Voor nog meer heerlijke chocolade recepten klik je op onderstaande foto’s!

Snickers

Choco IMG_5192

 

 

 

 

 

In dit leuke boek staan ook een heleboel

recepten met RAW Chocolate!

1001004011835587