Page content

Glutenvrije chocolade kersen muffins

Glutenvrije chocolade kersen muffins

Glutenvrije muffin traktaties, mjammie!

Glutenvrije recepten zijn zo ingewikkeld nog niet. Maar wat als je een overheerlijke traktatie wil neerzetten die iedereen uit zin of haar schoenen blaast? Waarvan mensen niet zullen geloven dat deze gegarandeerd glutenvrij is? Probeer dit recept en verras jezelf en je omgeving, gegarandeerd succes!

De bereidingstijd is 40 minuten, waarvan 30 minuten baktijd.

Ingrediënten glutenvrije muffins

  • 70 gram kokosmeel
  • 70 gram tapiocameel
  • 90 gram palmsuiker
  • 60 gram rauwe cacao poeder
  • 1/2 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
  • 1/2 theelepel baking powder (bakpoeder, ofwel natriumbicarbonaat plus een zuur als citroenzuur of wijnsteenbakpoeder)
  • 3 eieren (geklutst)
  • 1/2 gepureerde appel
  • 100 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram chocolate chips of stukjes pure chocolade
  • 150 gram gesneden verse kersen (of ingevroren, maar niet op sap)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom: kokosmeel, tapiocameel, palmsuiker, cacaopoeder, baking soda en baking powder.
  • Meng in een tweede kom de eieren, gepureerde appel, kokosolie en vanille extract goed door elkaar.
  • Voeg droge en natte ingrediënten samen en meng nogmaals goed. Gebruik hiervoor gerust een mixer.
  • Roer de chocolate chips en kersen er voorzichtig door.
  • Doe het mengsel in muffinvormpjes (deze hoeveelheid leidde bij ons tot 10 muffins).
  • Zet de muffins gedurende 30 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens uit te serveren.

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrije chocolade kersen muffins

Plaats een reactie


*