Kurkuma quinoa met rode linzen, paranoten en groenten

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Een volwaardige paleo maaltijd zonder vlees of vis

Loopt het water je al in de mond als je naar deze foto kijkt? Volgens mij kan je met kurkuma alles lekker kruiden, ik ben er gek op!

Dankjewel Lera, dat je ons en onze lezers zo verwent met al deze gezonde recepten! Ik kan iedereen met gezondheidsissues die mogelijk voedingsgerelateerd zijn van harte aanbevelen eens kennis te maken met Lera!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g rode linzen
  • 200 g quinoa
  • 1 tl zout
  • 1.5 tl kurkuma
  • 2 wortels
  • 2 peterseliewortels
  • bakje champignons
  • 1 paprika
  • 3 el olijfolie
  • 100 g paranoten
  • 100 g pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Was de linzen, breng ze aan de kook met 4 keer zoveel water. Voeg na tien minuten zachtjes koken de quinoa en het zout (ong. 1/2 tl) toe.
  2. Los na vijftien minuten de kurkuma erin op, mix goed en doe het vuur uit.
  3. Snij de groenten en champignons in stukjes en bak ze rustig in de pan met olijfolie en zout gedurende 6-8 min. Voeg paranoten en pompoenpitten erbij en laat het nog 3-4 minuten doorkoken.
  4. Voeg quinoa en linzen toe, meng alles door elkaar, haal het gerecht van het vuur en serveer het op tafel.

1 reactie op “Kurkuma quinoa met rode linzen, paranoten en groenten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *