Ontbijtsmoothie: een gezonde start

Een gezonde start van het nieuwe jaar!

Een nieuw jaar, tijd voor een nieuwe ontbijttip! Ik vind het best lastig om te variëren in mijn ontbijtjes. Ik blijf vaak terugvallen op ‘yoghurt met muesli’ of ‘crackers met beleg’. En gezien ik tóch voorstander ben van variatie (zo krijg je meest gevarieerde voedingsstoffen binnen!), ben ik me daar eens wat verder in gaan verdiepen. Havermout is populair als ontbijt, maar niet direct mijn favoriet. Ik hou bijvoorbeeld niet van kleffe papjes … Dan maar eens een havermout ontbijtsmoothie proberen. En wat denk je… SUCCES! Ik merk dat ik qua inhoud ook heel erg kan variëren! Hieronder vinden jullie mijn basisrecept (de eerste die ik echt lekker vond) met wat variatietips. Ik heb het een aantal keren als ontbijt gedronken de afgelopen weken en het geeft echt een verzadigd gevoel (in mijn geval tot aan de lunch!).

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • halve banaan
  • 180 ml rijstmelk of amandelmelk
  • 20 gram havermout
  • 1 lepel biologische pindakaas / amandelpasta
  • 1 lepel agavesiroop of honing
  • lepeltje gebroken lijnzaad (goed voor de spijsvertering!)

Hoe doe je dat dan?

Omdat ik ’s morgens geen zin heb om te lang bezig te zijn met de voorbereiding van mijn ontbijt, start ik hiermee de avond vooraf al. Voordat ik naar bed ga, zet ik de melk met havermout in de koelkast. ’s Morgens is deze goed geweekt en voeg je alle overige ingrediënten toe. Even in de blender en … KLAAR!

Hoe kun je variëren?

  • Vervang de amandel/rijstmelk door havermelk met een lepel (rauwe) cacao
  • Voeg bij de banaan nog een handje bosbessen toe (laat de pindakaas weg, dan wordt de smoothie zoeter)
  • Voeg nog een theelepel chiazaadjes toe

En als afsluiter wil ik alle lezers/bezoekers van Fitplein een gezond en uitdagend 2015 wensen, laten we er samen iets moois van maken!

appel gezond

Welke appel is gezond?

Welke appel is de betere soort voor je gezondheid? Er zijn appelrassoorten die de dokter beter op een afstand houden dan andere rassen. 2 bestanddelen ...
Waarom arnica echt helpt voor je spieren

Arnica voor je spieren (waarom helpt het)

In onze zoektocht naar fysiek welzijn en herstel zoeken we vaak naar oplossingen die de kracht van de natuur benutten. Een eeuwenoud middel die hierbij ...
Verschillende soorten tandpasta op een rijtje

De verschillende soorten tandpasta’s op een rijtje

Iets wat we elke dag doen is tandenpoetsen. Maar welke tandpasta is eigenlijk het beste voor wie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *