Tomaten: gezond, vol vitamines, maar ook lycopeen, de natuurlijke kleurstof die tomaten rood maakt. Ook vind je lycopeen in rode paprika of watermeloen, bijvoorbeeld. Hier een groentesap recept met tomaat voor de liefhebber van de tomaat, met wat extra pit.
Ingrediënten tomaat groentesap recept:
- 6 tomaten, ontveld. Ontvellen kan simpel door de tomaten even in kokend water te dompelen. Zodra het velletje barst, tomaat uit het water halen en het vel kan je er zo aftrekken. Eventueel kan je ook een blik gepelde tomaten gebruiken.
- 1 stengel selderij, gewassen;
- 1 middelgrote komkommer, geschild;
- Half theelepeltje zout;
- Mespuntje peper
- Eventueel: iets om te zoeten, zoals een theelepel Manuka honing
- Mespuntje basilicum en oregano
Bereiding:
Doe de ingrediënten, behalve de kruiden in je blender en laat lekker draaien totdat er een mooie vloeibare massa ontstaan is. Een minuut zou het moeten doen.
Als je wil, kan je overwegen een halve rauwe ui mee te mixen. De liefhebber kan overwegen een halve rode paprika toe te voegen, nadat de zaadlijsten verwijderd zijn. Het sap verdelen over je glas of glazen, en de kruiden bovenop strooien. Dat staat fris, en het is gezond. Naar wens koel drinken.
Geniet er van.