Hoe kom je zo gezond mogelijk in topvorm?

Dat sporten gezond is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar als je wilt beginnen met sporten, of als je weer wilt beginnen nadat je een lange tijd niet meer hebt gesport, zijn er wel wat zaken om even rekening mee te houden. Wij leggen je uit hoe je zo gezond mogelijk weer in topvorm komt!

Begin rustig

Veel beginnende sporters hebben de neiging om gelijk voluit te gaan. Begrijpelijk, maar niet verstandig. Begin daarom rustig, ook als dat voelt alsof je veel meer kunt. Zo voorkom je blessures en die zijn vaak juist weer een reden waarom veel mensen stoppen met sporten.

Check je zorgverzekering

Naast de basisverzekering zijn er ook verschillende soorten aanvullende verzekeringen. Voor de fanatieke sporters kan het interessant zijn om daar eens naar te kijken. Die vergoeden bijvoorbeeld sommige keuringen en adviezen die je misschien nodig hebt. De zorgpremie wordt dan natuurlijk wel wat hoger, dus reken uit of je het ook echt nodig hebt.

Zorg voor afwisseling

Als je lang niet hebt gesport, heeft je hele lichaam eigenlijk een achterstand opgelopen. Het is dan belangrijk om af te wisselen met je sportieve activiteiten. Op die manier krijgt je hele lichaam de aandacht die het nodig heeft. Dat gaat makkelijk in de sportschool, waar je de keuze hebt uit allerlei apparaten. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een hardloopsessie afwisselen met een uurtje zwemmen.

Zoek een sportmaatje

Heb je vroeger wel gesport, maar nu niet meer? Grote kans dat een gebrek aan motivatie daarmee te maken heeft gehad. Je bleef een keer liever wat langer liggen dan voor je werk te gaan hardlopen. Of verkoos een avondje Netflix boven een sessie in de sportschool. Als je samen met iemand gaat sporten, heb je een stok achter de deur voor die momenten.

Hou je prestaties bij

Soms vraag je je af waar je het allemaal voor doet. Dat weet je precies als je je prestaties goed bijhoudt. Met een sporthorloge of app op je telefoon is dat heel makkelijk te doen. Je ziet hoe je elke net wat harder loopt op de 5 kilometer, hoe je steeds meer tilt in de sportschool en hoe je toewerkt naar dat ene doel. Supermotiverend en ook nog eens reuze interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *