Voel je weer zelfverzekerd in je lichaam

Naarmate mensen ouder worden, kunnen zij te maken krijgen met incontinentie. Heb je zelf last van het niet op kunnen houden van je plas? Het is niets om je voor te schamen, veel meer mensen hebben hier last van. Onderzoeken tonen aan dat zeker tien procent af en toe te maken heeft met urineverlies. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je weer zelfverzekerd in je lichaam te voelen. Ben jij al bekend met het incontinentiemateriaal wat je kunt gebruiken, om te voorkomen dat je hinder ondervindt van incontinentie? Het incontinentiemateriaal is zowel geschikt voor mannen, als voor vrouwen. In dit artikel lees je meer over het gebruik hiervan. 

Verschillende vormen van incontinentiemateriaal
Bij de keuze voor het gebruik van incontinentiemateriaal heb je verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen incontinentiebroekjes, incontinentie inleggers en incontinentie luiers. Het zijn hulpmiddelen die je op voorhand wellicht niet direct aanspreken. Veel mensen ervaren een gevoel van schaamte, wanneer zij bijvoorbeeld Tena men gebruiken. Dat is niet terecht! Door dergelijke hulpmiddelen te gebruiken voorkom je doorlekken of bijvoorbeeld vervelende vlekken in je kleding. Daar waar mensen in je omgeving niet in de gaten hebben dat je incontinentiemateriaal gebruikt. Zelfs al zouden ze dat in de gaten krijgen; het is heel normaal om deze hulpmiddelen in te zetten tegen incontinentie. 

Probeer verschillenden vormen van incontinentiemateriaal uit voor jezelf. Wat vind jij het meest prettig? Welke hulpmiddelen laat je voortaan liever liggen? Je kunt het incontinentiemateriaal online bestellen. Zo hoef je hier niet voor naar de drogisterij. Dat laatste kan voor veel mensen een hele grote stap zijn; het roept (onterecht) een gevoel van schaamte op. 

Niet alleen senioren hebben last van incontinentie 
Ten onrechte wordt soms gedacht dat incontinentie slechts voorkomt bij ouderen, wat het voor jongeren een nog grotere stap maakt om incontinentiemateriaal te gebruiken. Ook bij jongvolwassenen komt dit voor. Denk bijvoorbeeld aan vrouwen die onlangs bevallen zijn. Zij ontkomen vaak niet aan incontinentie. In de basis geldt dat incontinentie het gevolg is van het slecht functioneren van bepaalde lichaamsfuncties, of volgt op een lichamelijke aandoening. Ook een operatie kan leiden tot een tijdelijke incontinentie. Vaak neemt de incontinentie na verloop van tijd af in dat laatste geval. Een huisarts kan meer vertellen over de oorzaak ervan in jouw specifieke situatie. Deze kan je daarnaast meer vertellen over hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om de gevolgen van incontinentie zo beperkt mogelijk te houden. 

Bij Fitplein is het mogelijk om een gastblog te schrijven en te publiceren op ons platform. Door deze gastblogs te publiceren is het voor ons mogelijk om jou als lezer te informeren over onderwerpen waar ons team niet zo in thuis is. Zou je zelf eens een gastblog willen schrijven neem dan vooral contact met ons op!

De ontmaskering van de suikerindustrie

(Originele bron: http://edition.cnn.com/2016/09/12/health/sugar-industry-heart-disease-research/index.html) Wetenschappers ontmaskerden een relatie tussen suiker en hartziekten al wel 60 jaar geleden, en nu is er algemene overeenstemming onder deskundigen dat ...

Wat is het effect van Stackers?

Stackers zijn al geruime tijd populair onder sporters. Een stacker, ook weleens fatburner genoemd, is een middel waarmee je eenvoudig en snel vet kunt verbranden. ...

Cashew-melk & kurkuma smoothie

In de nieuwsbrief van deze vorige week kon je een heerlijk recept vinden voor zelfgemaakte cashewmelk. Notenmelk is makkelijk zelf te maken met behulp van ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *