Wat is het effect van Stackers?

Stackers zijn al geruime tijd populair onder sporters. Een stacker, ook weleens fatburner genoemd, is een middel waarmee je eenvoudig en snel vet kunt verbranden. Stackers bestaan alle lange tijd en kwamen voor het eerst op de markt in Amerika, maar tegenwoordig kun je ze overal kopen. Ze zijn dus populair onder sporters maar ook geschikt voor mensen die graag willen afvallen. Omdat Stackers vallen onder de categorie voedingssuplementen lijkt het een vrij onschuldig hulpmiddelen, toch is het verstandig om goed te weten wat je slikt.

Hoe werken Stackers?

Voordat we iets kunnen vertellen over de eventuele risico’s die Stackers kunnen opleveren moet je eerst weten wat een stacker kan doen. Stackers hebben namelijk invloed op de afbraak van lichaamsvet en stofwisseling. Door de inname van dit voedingssuplement krijg je meer energie waardoor je langer kunt bewegen en waardoor je stofwisseling wordt verhoogd. Doordat je een verhoogde stofwisseling krijgt, zal eerst je opgeslagen vetvoorraad worden verbrandt om je energie voor de verhoogde stofwisseling te geven. Daarna zullen de vetten afgebroken worden. Ook zal het voorkomen dat bestaande vetvoorraden vergroot worden. Daarnaast zorgen Stackers ervoor dat het hongergevoel wordt verminderd, hierdoor zal je minder snacken of heb je eerder een verzadigd gevoel. Met als gevolg dat je minder eet en ook gewicht kan verliezen. Met dit voedingssuplement krijg je dus meer energie en kun je sneller afvallen. Dat is natuurlijk heel positief, maar er zijn ook wat risico’s verbonden aan het innemen van stackers.

Risico’s van stackers

Net zo als bij alle voedingssuplementen of medicijnen kan een verkeerd of te veel gebruik hiervan zorgen voor bepaalde risico’s. Een van de gevolgen van het innemen van dit voedingssuplement is dat je een opgejaagd gevoel krijgt. Doordat je stofwisseling verhoogd wordt, krijg je een sterk verhoogde hartslag en hoge bloeddruk, wat kan leiden tot een opgejaagd gevoel. Ander bijwerkingen zijn bijvoorbeeld nervositeit, flauwvallen en geheugenverlies. Doordat het cafeïne bevat, wat zorgt voor meer energie, kan het ook invloed hebben op je slaappatroon, het kan je slaap verstoren of je ligt heel lang wakker doordat je lichaam nog te actief is. Daarnaast kun je een verslaving van Stackers ontwikkelen. Wanneer je ermee stopt kan dit zorgen voor hoofdpijn, misselijkheid, verlaagde alertheid en depressiviteit. Je lichaam raakt namelijk gewend aan de eetlustremmende werking zodat het op den duur geen effect meer heeft en je toch weer honger krijgt.

Werken Stackers echt?

Nu je weet dat Stackers ook bij verkeerd gebruik bepaalde consequenties heeft, is de vraag natuurlijk of Stackers wel echt hun werk doen. Het antwoord daarop is ‘ja’. Vooral in het begin kun je veel gewicht verliezen. Na een tijdje kan het effect van Stackers verminderen, omdat je lichaam gewend raakt aan de vernieuwde omstandigheden. Het werkt dus wel, alleen een groot probleem is vaak dat veel mensen die Stackers gebruiken uit gemakzucht vaak geen goed leefpatroon volgen. Doordat ze weinig bewegen en ongezond eten is het zichtbare effect van de voedingssuplementen maar voor korte periode. Stoppen ze met Stackers, dan kunnen ze in korter periode ook weer flink aankomen, dit wordt ook wel het jojo-effect genoemd. Wanneer je graag wilt afvallen en Stackers gaat gebruiken, doe dit dan in combinatie met sporten.

Bij Fitplein is het mogelijk om een gastblog te schrijven en te publiceren op ons platform. Door deze gastblogs te publiceren is het voor ons mogelijk om jou als lezer te informeren over onderwerpen waar ons team niet zo in thuis is. Zou je zelf eens een gastblog willen schrijven neem dan vooral contact met ons op!

Uiensoep met zoete aardappels, paleo en verrassend bijzonder!

Uiensoep heerlijk voor tijdens de koudere maanden. Dit is geen typische uiensoep maar een verrassende mix met zoete aardappel en pecan noten.

Paleo kindertraktatie met cacao!

Een heerlijk recept voor een paleo cacao kindertraktatie. Leuk om met je kind te maken en leuk om uit te delen! Ingrediënten paleo kindertraktatie 2 ...

Het belang van een ochtendroutine voor hogere productiviteit

Hoe je je dag begint, heeft een grote invloed op hoe de rest van je dag zal verlopen. Als je de tijd neemt om een ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *