Spinazie cakejes met parmezaanse kaas, glutenvrij.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Spinazie kennen de meeste mensen wel, gekookt, eitjes er boven op, of rauw in een supersmoothie. Kan allemaal, gezondheid ten top. Dit glutenvrije recept pakt het een beetje anders aan. Ook boordevol vitamines en mineralen, en het ijzer waar vriend Popeye zo sterk van wordt.

Ingrediënten spinazie cakejes:

  • 350 gram verse spinazie, gewassen
  • ½ kopje ricotta kaas (dat is zachte Italiaanse kaas)
  • ½ kop Parmezaanse kaas, gehakt, en nog wat meer als garnering
  • 2 grote eieren, geklutst
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Een mespunt fijn zout

Het beste kan een muffin pan gebruikt worden om dit gerecht te bereiden.

Bereiding spinazie cakejes:

Oven voorverhitten op 200 graden. Hak de spinazie fijn in een blender. Doe de fijngehakte spinazie in een schaal. Voeg vervolgens de ricotta (alternatief: cottage cheese), de knoflook, de eieren, de gehakte Parmezaanse kaas toe en bestrooi naar smaak met beetje peper en zout. Mengen en roeren met een vork of lepel zodat er een mooi geheel ontstaan is. Vet de bakschaaltjes een beetje in met de olijfolie. Met een kwastje gaat prima. Verdeel het groente-kaas mengsel over de schaaltjes. Plaats de schaaltjes op het rooster in de oven. Bak ongeveer 20 minuten. Laat 5 minuten staan nadat de oven uitgegaan is. Neem de schaaltjes uit, en bestrooi met Parmezaanse kaas, naar wens, als garnering. Serveer warm. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *