Recept sinaasappel selderij smoothie tegen slapeloosheid

Wie ligt er wel eens te draaien en te woelen, wachtend op de slaap die niet komen wil? Bijvoorbeeld door de start van nieuwe ervaringen, schooljaar, warmte of andere dingen die je geest bezighouden. Vergeet de slaapmiddelen, de warme melk. Even de hond uitlaten is altijd goed, de geest even tot rust laten komen helpt ook goed. Maak deze smoothie tegen slapeloosheid en koester je in een weldadige nachtrust. Welterusten!

Ingrediënten sinaasappel selderij smoothie:

  • 2 gepelde sinaasappels
  • 1 gepelde citroen
  • ½ bosje waterkers, gewassen
  • 8 stengels selderij, gewassen
  • ½ bos snijsla, gewassen

Bereiding: Doe alle ingrediënten in de foodprocessor of blender. Mixen totdat het een mooi geheel geworden is. Drink een glas, en bewaar de rest voor een ander moment, indien nodig

De selderij laat je zenuwen tot rust komen en onttrekt energie. Selderij is de enige groente waarvan bewezen is dat het een negatieve bijdrage levert aan de inname van calorieën. Daarnaast bevat het veel magnesium, die de spieren doet ontspannen. De waterkers en de sla zijn rijk aan calcium, die ook bijdragen aan ontspanning. De citrus bevordert de rem slaap, in feite het meest essentiële onderdeel van de slaap. Daarnaast bevat citrus inositol, een stof die cholesterol en vetten helpt afbreken. Ook werkt de inositol rustgevend.