Deze keer maal een Filipijns visgerecht recept van onze chef Willem aka TheRacingchef58,

Dit recept komt oorspronkelijk  uit de Filipijnen, het is pittig maar super gezond en de nadruk ligt op de versheid van de vis. Dit wordt lokaal vaak als een snack gegeten gedurende het drinken van alcohol maar ik maak er een light lunch gerechtje van.

Ingrediënten Kilawin:

  • 1kg verse zwaardvis (als deze niet voorradig is, of niet vers probeer dan heilbot)
  • 250 ml suikerriet azijn
  • 2 eetlepels gember (fijngehakt)
  • 5 a 6 knoflook teentjes (fijngehakt)
  • 2 bosuien in ringen gesneden
  • 1 medium grote rode ui gesnipperd
  • 6 eetlepels limoen sap
  • rode peper (naar smaak dit gerecht is van origine een pittig)
  • 2 medium avocado’s in repen gesneden
  • komkommer in dunne plakjes gesneden
  • 1 grote krop romaine sla
  1. Zorg dat de huid en graatjes verwijderd zijn van je vis en snijdt deze in blokjes van 1 x 1 cm
  2. In een mengkom vermeng  je de azijn, gember, knoflook, bosui, limoensap en de rode peper
  3. Voeg de gesneden vis toe en schep dit goed om en plaats de vis in de koelkast voor 30 minuten
  4. Breek de bladeren los van de sla en was deze, zorg ervoor dat ze mooi droog zijn en plaats dit samen met de avocado en komkommer op een schaal
  5. Na 30 minuten is je vis klaar je zult zien dat de citroen, azijn en peper je vis gemarineerd heeft en het bijna de indruk geeft dat het gekookt is
  6. Pak de sla, voeg wat avocado en komkommer toe, top dit met je vis en doe er gerust wat van het sap overheen, rol het op in de sla en eet smakelijk!