Goji bessen jam. Organisch, en eigengemaakt van superfoods. Heel veel beter dan de supermarkt jam die voor de helft uit geraffineerde witte suiker bestaat.

Maar de standaard supermarkt jam is voor het grootste deel suiker waar een aardbei overheen gevlogen is. Kortom, maak eens je eigen jam. Voordeel: je weet precies wat er in gaat. Kost niet al te veel tijd, en het resultaat is bijzonder, voedzaam, heerlijk bovendien. En gezond. Wat wil je nog meer? Kost halfuurtje werk, niet meer dan dat.

Ingrediënten Goji bessen jam:

  • 1 kop goji bessen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels chia zaad
  • 2 eetlepels maca poeder
  • een stukje gewassen sinaasappelschil
  • ¼ kop versgeperst sinaasappelsap
  • een afsluitbare glazen pot om de jam in te kunnen bewaren

Bereiding: Week de gojibessen gedurende een halfuur zodat ze weer vocht opnemen (als het goed is dan zien ze er weer als complete bessen uit). Doe de geweekte bessen, het maca poeder, het chia zaad, de honing, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap in de blender of food processor. Mix totdat het een mooi egaal mengsel is. Afgieten in een –grote- glazen pot. Let op: het is het beste als je die pot eerst even uitgekookt hebt om de pot steriel te maken. Even afwassen is vaak niet voldoende. Jam in de pot doen en in de koelkast bewaren. Geniet er maar lekker van!