Rode linzensoep met champignons

Glutenvrij en paleo, een heerlijke soep als lunch, tussendoor of vooraf

Deze soep is heerlijk als de dagen weer wat kouder worden. Een hartige opsteker voor tussendoor, als kleine maaltijd of als voorafje. Vol en pittig van smaak!

Dit recept is opnieuw een bijdrage van voedingscoach, gediplomeerd diëtiste en orthomoleculair therapeut Lera. Ben je benieuwd naar wat voeding voor jou kan betekenen, kijk dan eens op haar site.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 150 g rode linzen
  • 1,2 l water
  • 1 ui
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 selderij stengel
  • 1 el plantaardig olie
  • 1 tl paprika-poeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el zout
  • bakje champignons

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, knoflook, wortel en selderij in kleine stukjes. Zet een pan met olie op het vuur. Bak de ui en knoflook gedurende 1-2 minuten, voeg de wortel en selderij toe en ga door met het bakken gedurende 5 minuten.
  2. Was de linzen zorgvuldig onder stromend water. Doe ze in een pan met water en breng aan de kook.
  3. Voeg de groente, tomatenpuree, paprikapoeder en zout toe. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  4. Snijd ondertussen de champignons in grove stukken en laat ze even bakken.
  5. Zet het vuur onder de soeppan uit, laat heel even afkoelen en pureer de soep met een staafmixer.
  6. Garneren met champignons en direct uitserveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *