Glutenvrij en heerlijk snacken!
Onlangs ontmoette ik Lera, een gecertificeerd diëtiste en orthomoleculair therapeut. Wow, wat een fresh breath of air, iemand in deze branche die écht weet waar ze het over heeft en haar cliënten op de juiste manier bijstaat als voedingscoach en therapeut. Ik kan haar van harte aanbevelen! Check de site van Lera voor meer informatie of als je serieus op zoek bent naar goed voedingsadvies. Lera heeft ons 5 recepten gegeven om met jullie te delen, allemaal glutenvrij en vegetarisch en veganistisch. Dit is de eerste.
Ingrediënten guacamole:
- 1 Avocado
- Sap van 1/2 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 Chili pepper
- Zout en peper naar smaak
Ingrediënten polenta crackers:
- 50 g polenta (maisgries)
- 250 ml water
- Zout
Bereidingswijze:
- Schil de avocado en snijd hem. Pureer met een staafmixer of in een blender met citroensap, knoflook, chili, zout en peper (eventueel kan je de guacamole handmatig maken, door het avocadovlees met een vork zacht te prakken en met de rest van de ingrediënten te mengen).
- Zet voor het serveren de guacamole in een afgesloten blik in de koelkast.
- Breng het water aan de kook, voeg de polenta en het zout toe aan het water en laat het geheel op laag vuur 15 tot 20 minuten koken.
- Verdeel de polenta ongeveer 1cm dik over een bakplaat en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 1600C. Snij de afgekoelde polenta in vierkantjes van 2 bij 2cm.
- Zet de polenta voor ± 30minuten in de oven totdat de polenta goudbruin van kleur is.
- Laat afkoelen alvorens het te serveren.