Maak je eigen snack, spread of gezonde beleg met dit fijne kokos en noten spread recept. Gezond, vol eiwit, vitamines, omega 3 vetzuren en op velerlei wijze te gebruiken. Vol van smaak, gemakkelijk klaar te maken, en houdbaar als je het in een afsluitbare pot bewaart. Lekker op toast, een banaan of om in een smoothie te verwerken.
Ingrediënten kokos en noten spread:
- 1 ½ kop ongezouten cashew noten
- 1/3 kop kokosvlokken
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel canola olie of kokosolie
- mespuntje fijn zout
Bereiding:
De oven voorverhitten op 177 graden. Neem een bakplaat en spreid er de noten op uit. Strooi de kokos en het sesamzaad erover heen. Bak ongeveer 8 á 10 minuten, eenmaal roeren is voldoende. Doe de noten in de blender of foodprocessor. Voeg de olie toe en het zout. Mixen totdat het een egaal mengsel geworden is. Zo nu en dan indien nodig stoppen om mengsel van de zijkant te schrapen. Doe na afloop in een pot met een afsluitbaar deksel. Geniet er van!