Pittige linzencurry, een makkelijk en heerlijk recept

Currys vind ik héérlijk: de combinatie pittig en zoet is mijn persoonlijke favoriet! Zelf curry maken leek mij altijd verschrikkelijk ingewikkeld. Vaak gebruikte ik een kruidenpasta om mijn curry te maken, maar nu ik weet wat daar allemaal in zit niet meer. Dit is mijn favoriete recept voor een huisgemaakte linzencurry, ik hoop dat je hem heerlijk vindt!

Ingrediënten linzencurry (voor 4 personen)

  • 300 gram biologische kipfilet (oh ja, als je vegetarisch bent, gewoon verder lezen en kip eruit laten ;-))
  • 250 gram rode linzen
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander
  • 400 ml kokosmelk (de dikke variant) en 400 ml water
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 theelepels komijnzaad (of djinten)
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 theelepels kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • kokosolie om in te bakken

Voorbereiding linzencurry

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes
  2. Snipper ui, hak knoflook fijn en snij de wortel in kleine stukjes
  3. Ontvel de tomaten en snij in kleine stukjes (ontvellen: breng water aan de kook. Snij een klein kruisje in de onderkant van de tomaat. Leg in heet water tot het vel als het ware los krult. Haal de tomaat uit het water en je kan hem in een mum van tijd ontvellen met een scherp mesje)
  4. Pers het limoentje uit

Bereiding

  1. Verhit de kokosolie en fruit de knoflook, ui en sambal op laag vuur (3 tot 5 minuten, totdat de ui glazig wordt)
  2. Voeg kipfilet toe en bak 2 minuten mee
  3. Voeg wortel, gember, komijnzaad en mosterdzaad toe en roerbak mee gedurende enkele minuten (tot de zaadjes uit de pan springen)
  4. Voeg chilipoeder, kurkuma en garam masala toe
  5. Voeg linzen, kokosmelk, water en tomaten toe en breng aan de kook
  6. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten stoven. Check af en toe of het niet aanbrandt aan de bodem.
  7. Voeg limoensap en de verse koriander toe en laat het nog 10 minuten stoven. De verse koriander voeg je pas zo laat toe omdat de smaak dan beter tot zijn recht komt.
  8. Garneer met bijvoorbeeld wat koriander, amandelschaafsel en naan brood.

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je ervan vindt?

zoete paleo snack

Heerlijke zoete Paleo snack: ‘no bake’ balletjes vol Superfoods!

Ingrediënten zoete paleo snack ‘no bake’ balletjes 1 cup amandelschaafsel 2 lepels rauwe Maca poeder 1 lepel vanille extract snufje zeezout 1/2 cup ontpitte dadels ...

Wel of niet je ontbijt overslaan?

Als je je hele leven al bezig bent met het ontbijt, dan kan deze blog helpen met de keuze maken of je wel of niet ...
appel gezond

Welke appel is gezond?

Welke appel is de betere soort voor je gezondheid? Er zijn appelrassoorten die de dokter beter op een afstand houden dan andere rassen. 2 bestanddelen ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *