Peijnenburg ontbijtkoek Zero % suiker

Peijnenburg ontbijtkoek Zero % suiker.

Peijnenburg ontbijtkoek, dat kent iedereen volgens mij wel. De meeste mensen vinden ontbijtkoek lekker en het is ook heel makkelijk mee te nemen en snel op te eten, hap slik weg. Ontbijtkoek stond voorheen altijd bekend alsof dat goed past in een vermageringsdieet maar inmiddels weten we wel (hoop ik) dat er dan weliswaar niet veel vet in zit maar wel megaveel suiker.

En aangezien Peijnenburg blijkbaar goed met zijn tijd meegaat want al in het assortiment Peijnenburg Gewoon, Peijnenburg Volkoren, Peijnenburg Minder Suiker en nog meer varianten, vonden ze het tijd worden voor een ontbijtkoek Zonder suiker. Nul noppes nada! En daar hou ik van. But, meestal zit er een addertje onder het gras als er op een product staat dat er geen suiker in zit. Het zit er dan vaak toch wel in maar dan onder een andere naam of het zit bommetje vol met zoetstoffen. En over het algemeen, als iemand geen suiker wil eten, wil diegene ook geen zoetstoffen, dus dat werkt dan niet. Tijd voor wat onderzoek!

Om goed te kunnen vergelijken is het handig om te weten wat er in “normale” ontbijtkoek zit.

IMG_5538 IMG_5535

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5537 IMG_5536

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5541 IMG_5540

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Normaal        Volkoren        Minder suiker Zero         
Suikers per plak 11,9 gram 11,1 gram 7,2 gram 0,6 gram
Vet per plak 0,5 gram 0,5 gram 0,4 gram 0,5 gram
Eiwit per plak 0,8 gram 0,9 gram 0,9 gram 0,9 gram
koolhydraten per plak 21,1 gram 20,3 gram 18,1 gram 16 gram

In de gewone ontbijtkoeken zit allemaal glucose-fructosestroop (synthetisch) alsmede gewoon suiker. Met die glucose-fructosestroop ben ik nooit blij want het is eigenlijk ook een zoetstof en geen natuurproduct plus het kan alleen door de lever afgebroken worden. Waarom kiest een producent voor glucose-fructosestroop en niet gewoon voor suiker? Wel, je raadt het al, de stroop kan goedkoop geproduceerd worden en gewone suiker moet verbouwd worden. Wil je meer lezen over suikers etc. klik dan hier.

In de Peijnenburg Zero zit aan zoetmiddel Xylitol. Xylitol is net als gewone suiker een natuurlijke zoetstof die in tegenstelling tot gewone suiker weinig invloed heeft op je bloedsuikerspiegel en daarbij is het niet slecht voor je tanden. Ik heb xylitol gewoon in mijn keukenla liggen en gebruik het ook wel om mijn raw food chocolade mee te zoeten. Ik zou niet weten waar je het in een winkel kunt kopen dus ik bestel het hier op internet.

Oligofructose is toegevoegd als voedingsvezel en is een prebioticum dus goed voor de darmen.

Conclusie is dat Peijnenburg Zero een fabrieksproduct is dus gezond zal ik het nooit noemen, maar het is een beter alternatief dan de gewone ontbijtkoeken. De smaak vond ik overigens prima!

Wil je wel een gezonde koek maken probeer dan eens deze kokosmacroontjes of deze havermoutkoek.

 

1 reactie op “Peijnenburg ontbijtkoek Zero % suiker”

  1. Waar haal je het vandaan dat glucose-fructosestroop synthetisch is? en het is technisch gezien 100% gelijk aan honing, en daarom ook vaak gebruikt om met echte honing te frauderen want in tests is er geen verschil te merken afgezien dat honing pollen bevat.
    Honing zonder pollen = glucose-fructosestroop (Maarja ook met pollen kun je anno 2018 mee frauderen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *