Chufamix voor verse notenmelk

Erger jij je ook zo aan al de toevoegingen in producten die gezond lijken (bv amandelmelk) maar als je de verpakking bekijkt, valt het altijd weer tegen. Kokosmelk heel erg gezond maar met E-nummers en verpakt in een blikje wordt het toch een stuk minder. Zelf maken is een stuk beter maar een echt goede manier had ik nog niet gevonden.

Vandaag heb ik amandelmelk gemaakt met de Chufamix. Mijn eerste indruk is heel goed. De melk ziet er mooi egaal uit zonder stukjes noot. Een deel van de melk heb ik gebruikt voor bananen/kokos/spinazie pannekoeken en aan het andere deel heb ik wat kaneel en een stukje citroenschil toegevoegd. Daarna nog even doorgedraaid en je hebt een lekker drankje.

Ik ben erg benieuwd naar de zelf gemaakte kokosmelk dat is het volgende wat ik met de Chufamix ga maken. Ik hou jullie op de hoogte. Dit is trouwens een geweldige manier om te variëren met een eerdere gepost ontbijtrecept de chiazaad pudding. Elke keer een andere noten/zaden melk om met de chia zaden te mixen.

De Chufamix bestaat uit BPA vrij materiaal. Een beker, een zeef, een soort vijzel en een deksel om de melk in de beker te bewaren. Verder heb je een staafmixer nodig.

Klik hier voor meer informatie over de Chufamix of om meteen een Chufamix te kopen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.