Pitabroodjes van boekweitmeel

Een bruine boterham als starter van de dag, of een bord pap, of slechts een kop pittige koffie, iedereen heeft zijn- of haar eigen smaak. Wat dacht je van glutenvrij pitabroodjes van boekweitmeel, die je zelf kan beleggen met beleg zoals vleeswaren, of fruit, of zelfs groente, wat je dan ook maar lekker vindt. Pita smaakt met van alles, en dat maakt het juist zo interessant.

Ingrediënten pitabroodjes van boekweitmeel:

Bereiding:

Doe de gist in het lauwe water en laat het ongeveer een kwartiertje liggen. Door het weken wordt de gist geactiveerd. Neem een grote schaal en doe er het boekweitmeel in, de olijfolie, het zout, en tenslotte de gist. Mix het geheel zodat er deegbeslag ontstaat. Als het beslag gereed is, een uur laten rusten op een warme plek.

Verdeel het deeg in ongeveer 6 porties. Pak een stuk deeg, en maak er een ronde vorm van met een dikte van ongeveer 6 millimeter. Plaats de ronde vorm tussen twee vellen bakpapier. Prik een paar keer met een vork in het deeg. Tenslotte aan beide kanten lichtjes wat polenta aanbrengen.

Neem een grote koekenpan en bestrijk de pan met olijfolie. Doe er de ronde vorm van het broodje in en bak aan beide zijden enkele minuten totdat het broodje enigszins opgezwollen en gaar is.

De broodjes kan je meteen eten nadat ze uit de koekenpan gekomen zijn. Doe er je beleg naar keuze op, rol op en genieten maar.

De broodjes die je niet gebruikt kan je, gewikkeld in folie, het beste in de koelkast bewaren. Eventueel opnieuw verwarmen kan prima in de oven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *