Paleo: spread van geroosterde knoflook met sardines

Gezond én lekker, dat gaat uitstekend samen. Als je van knoflook houdt, en daarnaast van de delicate smaak van sardientjes, dan is dit recept je op het lijf geschreven. Knoflook heeft heel veel gezondheidsvoordelen, en sardine is gezond vanwege de eiwitten en de omega 3 die er in ruime mate in voorkomt. Combineer dat en je heb deze unieke sardines spread, snack voor op een cracker, een boterham, of bij de sla.

Ingrediënten sardines spread:

  • 1 complete bol knoflook
  • 8 sardines, dat is ruwweg de inhoud van 2 blikjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 12 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Fijn zout
  • Zadencrackers

Bereiding van de knofllook:

Oven voorverhitten op 200 graden. Neem de bol knoflook en verwijder de buitenste schillen. Verwijder ook het harde deel aan de onderkant. Breek de bol knoflook gedeeltelijk open, maar laat de bol wel intact zodat de afzonderlijke teentjes nog aan de bol vast zitten. Leg de bol knoflook op een vel aluminiumfolie, en besprenkel met olie, en bestrooi met wat peper en zout. Vouw de aluminiumfolie samen en pak de bol knoflook helemaal in. Bak vervolgens de bol knoflook ongeveer 30 minuten in de oven. Na het bakken, meteen de folie verwijderen zodat de knoflook kan afkoelen. De teentjes komen nu gemakkelijk los van de bol.

Bereiding spread:

Neem de sardines uit de olie. Open de sardines en verwijder de graat. Neem de blender en doe er de sardines in, de kappertjes, de tenen knoflook en de wijnazijn. Mix totdat er een mooi mengsel ontstaan is. Naar smaak wat peper en zout toevoegen. Even proeven kan zeker geen kwaad. Ga door met mixen en voeg langzaam de olijfolie toe. Stop met mixen als er een mooie spread ontstaan is. Als je het geheel iets minder vloeibaar wilt hebben, dan kan je volstaan met iets minder olie mee te blenden. Geniet er van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *