Paleo recept gevulde pepereieren

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Eieren zijn gezond, zo luiden de laatste adviezen van voedingsdeskundigen. Pepers zijn ook gezond. Hier een pittig recept,  gevulde pepereieren, makkelijk klaar te maken, en vol vitamines. Voor op de latere avond, als gezond tussendoortje, als verantwoorde snack. Net zoals het je uitkomt.

Ingrediënten gevulde pepereieren:

  • 6 grote eieren (grote, omdat die wat makkelijker zijn om te vullen);
  • 2 plakken gebakken spek;
  • Een kwart kopje paleo mayonaise (1 ei, 2 eetlepels citroensap, 1/2 theelepel mosterd, beetje zout, 300ml lichte olijfolie)
  • Een eetlepel fijngehakte jalapeno peper;
  • Een mespuntje paprikapoeder;
  • Een mespuntje zout.

Bereiding: Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard en laat ze afkoelen. Even onder de koude kraan houden om de schaal te laten schrikken, zodat de eieren zich makkelijker laten pellen. Bak de plakjes spek krokant. Bij voorkeur in een koekenpan, waaraan geen vet is toegevoegd. Spek bakt prima in zijn eigen vet. Als het uitgebakken spek afgekoeld is, snijd het spek in kleine stukjes. Als de eieren afgekoeld en gepeld zijn, snijd ze doormidden en verwijder de dooiers. Doe de dooiers in een kom en prak ze met een vork fijn. Voeg de mayonaise toe aan de dooiers, en doe de paprikapoeder, het meeste van de gehakte peper en de meeste van de stukjes spek er bij. Mespuntje zout toevoegen. Roeren totdat er een mooie kleurige massa ontstaat. Neem een eetlepel en schep het geheel in de lege halve eieren. Als garnering kan je de laatste stukjes spek gebruiken, samen met de overgebleven stukjes peper. Staat fraai.

De 12 halve gevulde eieren koelen voordat ze geserveerd worden. Schaal even afdekken met folie, of bewaren in een plastic keukenschaal. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *