Peper dipsaus

Dippen. Dipsaus. Iedereen kent het, de kant-en-klare dipsausjes uit potje, flesje, of uit een zakje. Boordevol zout, suiker, en de onvermijdelijke E-nummers. Deze peper dipsaus is anders, puur natuur, en bovenal nog erg smaakvol ook. Dat maakt dippen avontuurlijk, lekker en geeft je een happy gevoel bovenal.

 Ingrediënten peper dipsaus:

  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • Een kop cashewnoten
  • Een teentje knoflook
  • Een pot of blik zongedroogde tomaten
  • Een halve theekop Parmezaanse kaas
  • Twee theelepeltjes zout
  • Scheut olijfolie
  • Peper toevoegen naar smaak

Bereiding: Pepers wassen en uiteinde afsnijden, indien nodig. Knoflookteentje ontvellen. Pepers, noten, knoflook, tomaatjes, kaas en zout in de blender doen en een minuut laten mixen. Controleren of het een smeuïg geheel is. Zo niet, scheutje olie bijvoegen en weer even mixen. Peper mee mixen, maar kan ook later gebruikt worden. Eventueel even proeven of het geheel naar smaak is. De ware liefhebber van knoflook doet er een extra teentje in. Let wel op: knoflook maakt het geheel extra pittig. Geniet er van. Ideaal om je blokje kaas of glutenvrije crackers in te dippen.

Bloemkool-spinazie-linzen-soep

Indiase bloemkool & spinazie soep met rode linzen

Recept voor Indiase bloemkool spinazie soep met rode linzen, afkomstig uit eigen keuken van onze chef-kok Willem Waltheer aka The Racing Chef58. Dit is een ...

De genezende werking van Epsom zout

Zout, het lijkt allemaal hetzelfde, maar niets is minder waar. In tegenstelling tot keukenzout, wat bestaat uit natriumchloride, is Epsom zout een natuurlijke mineraalverbinding van ...
sportvasten dagboek

Sportvasten dag 2: prima te doen!

Vandaag liep ik om 7:15 in het park. De coach heeft wel gezegd dat alleen maar hardlopen een te zware belasting voor je knieën kan ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *