Dippen. Dipsaus. Iedereen kent het, de kant-en-klare dipsausjes uit potje, flesje, of uit een zakje. Boordevol zout, suiker, en de onvermijdelijke E-nummers. Deze peper dipsaus is anders, puur natuur, en bovenal nog erg smaakvol ook. Dat maakt dippen avontuurlijk, lekker en geeft je een happy gevoel bovenal.
Ingrediënten peper dipsaus:
- 1 rode peper
- 1 groene peper
- Een kop cashewnoten
- Een teentje knoflook
- Een pot of blik zongedroogde tomaten
- Een halve theekop Parmezaanse kaas
- Twee theelepeltjes zout
- Scheut olijfolie
- Peper toevoegen naar smaak
Bereiding: Pepers wassen en uiteinde afsnijden, indien nodig. Knoflookteentje ontvellen. Pepers, noten, knoflook, tomaatjes, kaas en zout in de blender doen en een minuut laten mixen. Controleren of het een smeuïg geheel is. Zo niet, scheutje olie bijvoegen en weer even mixen. Peper mee mixen, maar kan ook later gebruikt worden. Eventueel even proeven of het geheel naar smaak is. De ware liefhebber van knoflook doet er een extra teentje in. Let wel op: knoflook maakt het geheel extra pittig. Geniet er van. Ideaal om je blokje kaas of glutenvrije crackers in te dippen.