Peper dipsaus

Dippen. Dipsaus. Iedereen kent het, de kant-en-klare dipsausjes uit potje, flesje, of uit een zakje. Boordevol zout, suiker, en de onvermijdelijke E-nummers. Deze peper dipsaus is anders, puur natuur, en bovenal nog erg smaakvol ook. Dat maakt dippen avontuurlijk, lekker en geeft je een happy gevoel bovenal.

 Ingrediënten peper dipsaus:

  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • Een kop cashewnoten
  • Een teentje knoflook
  • Een pot of blik zongedroogde tomaten
  • Een halve theekop Parmezaanse kaas
  • Twee theelepeltjes zout
  • Scheut olijfolie
  • Peper toevoegen naar smaak

Bereiding: Pepers wassen en uiteinde afsnijden, indien nodig. Knoflookteentje ontvellen. Pepers, noten, knoflook, tomaatjes, kaas en zout in de blender doen en een minuut laten mixen. Controleren of het een smeuïg geheel is. Zo niet, scheutje olie bijvoegen en weer even mixen. Peper mee mixen, maar kan ook later gebruikt worden. Eventueel even proeven of het geheel naar smaak is. De ware liefhebber van knoflook doet er een extra teentje in. Let wel op: knoflook maakt het geheel extra pittig. Geniet er van. Ideaal om je blokje kaas of glutenvrije crackers in te dippen.

glutenvrij raw food recept gevulde speculaas

Heerlijk kruidig gevuld speculaas: glutenvrij raw food

Deze heerlijk kruidig gevuld speculaas Raw Food en glutenvrij is een gezond maar een heerlijk alternatief voor de gewone gevulde speculaas uit de winkel. Voor ...

Self-care Sunday @home: wat is het en waarom doen?

Wat is selfcare zondag nou en waarom is het zo belangrijk dat je er aan doet? In dit blog hebben wij goede tips zodat jij ...

Hoe kan je goed om leren gaan met teleurstelling?

Teleurstelling, we krijgen er zeker mee te maken in ons leven. Hoe kunnen we beter met teleurstelling omgaan en ze makkelijker loslaten. Lees je in ...

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *