Je kunt meer dan je denkt…

Tja..Soms moet je je eigen grenzen verleggen.

En als een van de beste lange afstandloopsters van de atletiekvereniging voor de tiende keer tegen je zegt dat je ECHT eens met haar een lange afstand moet gaan lopen dan kun je op een gegeven moment toch ook geen nee meer zeggen! Toch?

Haar woorden; “Ik wil je gewoon laten zien dat je het echt kan! Je weet het alleen nog niet!”

Dus, we spraken af. Zondagochtend om 09.00 uur bij haar. “We beginnen met een km of 18. Als je dat red kun je uitbouwen!” OK…uitbouwen? 18 km is al echt heel ver, laat me dat eerst maar eens redden!

De voorbereiding had ik me al helemaal uitgedacht. Een heel ritueel. De dag van tevoren extra water drinken. S ‘ochtends een goed, stevig, vullend ontbijt met langzame koolhydraten en natuurlijke suikers. Dat houd in; Beginnen met een halve liter water met twee vezeltabletten. Havermout gekookt in ongezoete amandelmelk met rozijnen en verse blauwe bessen.

Perfecte bodem voor een duurloop! En een half uur van tevoren nog een halve liter water. Alleen deze keer lossen we er een tabletje Lift off (ook Herbalife) in op. Een combinatie van vitamine C, taurine en cafeïne. Perfect voordat je een sportieve prestatie moet leveren. En natuurlijk een bidon mee met een goede sportdrank voor tijdens de loop.

Ach, ik wilde gewoon niks aan het toeval overlaten…

Zondag; Toch wel een beetje zenuwachtig…

Maar we gaan gewoon en we zien wel waar het schip strand.

Het scheelt echt enorm als je de route van tevoren niet weet, dan weet je niet hoe ver je eigenlijk van je beginpunt af bent! Dat is echt iets wat tussen mijn oren zit want dan ga ik denken; OMG!!! Dat red ik nooooooooooooit!

Endomondo aangezet? Check! Doetie t ook? Check! Daar gaan we! Fijne gevarieerde route met veel weilanden, wielrenners, sluizen, water en natuur.

Het is vreemd hoe op een gegeven moment je lichaam het overneemt en je in een soort benenwagen veranderd… Je ademhaling vertraagd na een bepaald aantal km zelfs. De duurloop is ingezet. Je gaat alleen nog maar vooruit en het voelt fantastisch! Wauw… Runnershigh? Denk t wel..

Dit had ik niet verwacht. Het gaat geweldig goed! Ik kan dit!

Waarom dan die onzekerheid hierover? Nou…

Een jaar geleden was ik veel te zwaar. Mijn vetpercentage was veel te hoog en ik zat aan de grens van obesitas.

Het was tijd voor verandering en om hulp te vragen van mijn vriendin en voedingsdeskundige/ Herbalife distributeur/ sportster Marleen.

Het enige probleem was; Ik houd niet van poeders en pillen! Ik houd van eten! LEKKER eten! Nog steeds trouwens, dat krijgt niemand eruit!

Maar, het eerste wat ze me vroeg was; Wat ben je bereid ervoor te laten? Tja.. goede vraag. Maar ik doe niet aan half werk dus mijn antwoord; “Alles wat nodig is!”

Het resultaat was een nieuw eetpatroon aanleren. Zonder tarwe, zonder snelle koolhydraten (ook geen aardappelen en rijst), zonder toegevoegde suikers, zonder varkensvlees en zonder koemelk.

Maar…. MET meer eiwitten, langzame koolhydraten zoals peulvruchten en oergranen, veeeeeeeeeeeeel groenten, shakes ter aanvulling na het sporten en een heel nieuwe wereld te ontdekken op het gebied van voeding. Voor mij een leuke uitdaging want alles wat met eten te maken heeft is interessant!

Het resultaat in een half jaar was enorm zichtbaar! -15 kg en van kledingmaat 42 naar 36- 38.

Even voor de duidelijkheid; Maat 42 is in mijn ogen niet obesitas maar ik ben klein. bij mij zijn de kilo’s sneller zichtbaar. En ik woog 75kg bij een lengte van 1.64m. Dat is te veel.

Ondertussen ben ik een Herbalife addict geworden.. Oeps! Hahahahahaha! Dit eetpatroon houd ik ook nu. De rest van mijn leven.

Ja, het vergt een hoop aanpassing en de eerste maanden waren niet makkelijk. Maar het was het waard. Ik ga nooit meer terug. Dit is de nieuwe IK. Vicky 2.0.

O…en die duurloop op Zondag? Dat werd uiteindelijk 20.17km in 1uur en 44 minuten. Het was een goede zelf test en een boost voor mijn zelfvertrouwen.

Binnenkort mezelf toch maar eens inschrijven voor mijn eerste halve marathon wedstrijd..?

Vickske

Paleo rijstvervanger: gemalen bloemkool!

Een manier om rijst (ook een graan) te vervangen, is door bloemkool in een keukenmachine heel fijn te malen tot korrels ter grootte van rijstkorrels. ...
Glutenvrije pannenkoek

Glutenvrije pannenkoeken

Smullen van glutenvrije pannenkoeken Ik ben dol op pannenkoeken! Zoet, hartig, je kan mij er wakker voor maken ­čśë Hier mijn zoete favoriet: met banaan ...

Glucose, suikers en de glycemische index!

Glucose is 1 van de belangrijkste brandstoffen voor het menselijk lichaam. Ik weet niet of je wel eens gehoord hebt van Glycemische Lading (GL) of ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *