Lentezonnetje onschuldig? Smeren voor een gezonde huid!

Nu de zon zich steeds vaker laat zien deze lente, duiken we onze kastjes in op zoek naar zonnebrand van vorig jaar. Fout! Zonnebrand smeer je het best het hele jaar door. Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, het is belangrijk je huid dagelijks te beschermen tegen de uv-straling van de zon. En let je ook op de houdbaarheid van je zonnebrandcrème?

Want zonnebrandcrème heeft wel degelijk een houdbaarheidsdatum. De crème van vorig jaar is blootgesteld aan warmte en zonlicht, waardoor de factor kan afnemen. Houd er rekening mee dat je sneller kunt verbranden als je een ‘oude’ crème gebruikt. Bewaar daarom je zonnebrand altijd op een donkere koele plek. Het zekere voor het onzekere nemen met de juiste factor? Koop je nieuwe zonbescherming in onze shop!

Rimpels en huidkanker voorkomen

Dagelijks insmeren met zonnebrand is ontzettend belangrijk. Ook op bewolkte dagen en in de winter kunnen uv-stralen tot diep in je huid dringen zonder dat je het door hebt. Des te vaker je onbeschermd de zon in gaat, des te sneller kunnen je huidcellen beschadigen. Daarmee verhoog je het risico om huidkanker te krijgen. Daarnaast wordt je huid minder elastisch, met rimpels als gevolg. Dus smeren, smeren en nog eens smeren voor een mooie, gezonde en elastische huid.

Natuurlijke en vegan zonnebrandcreme

Niet elke zonnebrandcrème is hetzelfde. Bij Fitplein shop je zoncosmetica van 100% natuurlijke ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld de vegan zonnebrand van Skalaris eens. Veilig voor moeder natuur, diervriendelijk én het biedt jou de juiste bescherming. Het voordeel van een natuurlijke, minerale crème is dat er geen schadelijke stoffen in je bloedbaan terecht komen. Het stofje oxybenzone bijvoorbeeld komt in de meeste zonnebrandcrèmes voor en kan effect hebben op je hormoonhuishouding en huidcellen beschadigen. Smeer met natuurlijke cosmeticaproducten en je hebt altijd de zuiverste kwaliteit!

Bruining van de huid

Met factor 50 word je minder snel bruin, dat is een feit. Maar leg vooral niet de focus op het bruin worden, maar op de bescherming van je huid. Daar moet je namelijk nog jaren mee vooruit. Wanneer zonlicht bij de huid komt, vindt er een reactie plaats waardoor je pigmentcellen pigment vormen. Daar komt de bruining vandaan. Door een hoge factor te smeren, komt er minder zonlicht bij de pigmentcellen en vindt er dus minder bruining van de huid plaats. Ga je een dagje de volle zon in? Gebruik dan een crème met minimaal SPF 30. Voor alledaags gebruik volstaat voor de meeste huidtypen een factor 15.  

Skalaris zonnelotion kan je vinden in de Superfoodmarkt:

Health junky, Fitplein blogger & communicatieadviseur

Mireille lived on Bonaire, the Netherlands Antilles, for more than two years. There she worked in marketing. Now back in the Netherlands, she is a communications advisor and regularly writes blogs for Fitplein. She likes to delve into a healthy lifestyle. “On Bonaire it was a challenge to exercise in that heat. My mountain bike was my best friend there in sport. Empty your head, be active and explore the island. Then take a dip in the Caribbean sea, cool off!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *