Gemberthee met kaneel voor koude herfstavonden

Afgelopen week heb je kunnen lezen over welke type thee geschikt is voor het moment van de dag. Vandaag voeg ik een speciale thee toe aan het rijtje wat perfect is om je op te warmen gedurende koude avonden. In deze thee kom je ingrediënten tegen die naast een verwarmend effect ook nog speciale functies hebben. Een hiervan is gember.

Gember is één van de meest waardevolle specerijen in onder andere de Chinese geneeskunde. Weinig mensen weten dat het kan helpen ziekten te voorkomen of te genezen. In Azië wordt gember dagelijks gebruikt in gerechten. De gemberwortel wordt geschild en dan geraspt . Een aantal weetjes over gember zijn:

  • het is een effectief middel tegen reisziekte
  • zelfs mensen met een maagzweer kunnen gember gebruiken
  • het stimuleert de spijsvertering
  • kan helpen tegen ochtendmisselijkheid
  • het werkt verwarmend
  • ideaal bij verkoudheid vanwege het reinigende effect

Naast gember vind je in dit recept ook meerdere kruiden. Deze lekkere smaakmakers zitten boordevol voedingstoffen en mineralen, en vaak zelfs in grotere hoeveelheden dan in groenten en fruit. Dit is ook precies waarom ik het heerlijk vind veel met kruiden te koken, of er zelfs thee van te zetten. Volgens de Indiaanse Ayurveda zorgen de kruiden in onderstaand recept voor vitaliteit en hebben ze een helend effect op je Chi. Aankomende dinsdag komt er een artikel uit op Fitplein.nl waarin je meer kan lezen over Ayurveda!

Gemberthee met Kaneel (voor 1 liter thee)

Breng het water bijna aan de kook en voeg alles toe behalve de ahornsiroop. Laat dit mengsel 15 min lang bijna koken. Filter de thee met een theezeefje en zoet deze daarna
naar smaak met de ahornsiroop.

Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *