Green for life, een hype of een blijvertje?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het is geen geheim dat veel mensen te weinig groenten eten. Gelukkig hebben we Greens, of ook wel Super Greens: voedingssupplementen die je helpen om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten in te nemen. Nu hoop je natuurlijk dat je daardoor bent vrijgesteld van het eten van spinazie en spruitjes. Maar is het gewoon een trend, of is het echt zo gezond?

We hebben goed (en slecht) nieuws. Super Greens zijn niet gemaakt om het eten van verse groenten en fruit volledig te vervangen. Maar het is wel een handige en vooral makkelijke manier om meer voedzame superfoods binnen te krijgen.  

Wat zijn Greens?
Greens is een superfood in de vorm van groene poeder. Het is een ontzettend handig alternatief als je dagelijks een grote hoeveelheid gezonde superfoods wilt binnenkrijgen, maar niet altijd de kans hebt om ze vers te bereiden. Je kunt een schep poeder simpelweg mengen in water of een ander drankje. Maar belangrijk om te vermelden, is dat het een aanvulling is op je voeding en niet ter vervanging daarvan. Er zijn veel verschillende soorten Greens te verkrijgen, met elk hun eigen ingrediënten. Vaak vind je er bijvoorbeeld algen, tarwegras, spinazie, paddestoelen en verschillende soorten bessen zoals Acai en Goji in terug. Veel van de ingrediënten worden eerst gedroogd en vervolgens vermalen tot poeder.

Voordelen van Greens
Zoals elke superfood, hebben Greens veel voordelen voor je lichaam. Het reinigt je bloed, het versterkt je immuunsysteem, bevordert je stoelgang en het geeft je lijf een energieboost. Dit komt omdat het superfood veel vitamines, mineralen, chlorofyl, spirulina, chlorella, plantaardige vezels bevat en een hoog gehalte heeft aan fytonutriënten. Door Greens aan je dagelijkse eetpatroon toe te voegen, eet je een aanzienlijke portie meer groenten dan je op een dag zou kunnen eten. Daarnaast krijg je groenten binnen, die je niet vers zou kunnen kopen, zoals spirulina. Wat je niet terugvindt in Greens supplementen zijn vezels. En dit heeft je lichaam ook nodig. Daarom blijft het belangrijk verse groenten en fruit te eten naast het gebruik van Greens.

Hoge voedingswaarde
Nu je dit hebt gelezen, vraag je jezelf vast af of Greens iets voor jou zijn of niet. Als je per dag al 10 porties groenten en fruit met een hoge voedingswaarde binnenkrijgt, dan heb je niet zoveel aan een groentesupplement. Maar de meesten van ons krijgen dat niet binnen, toch? Dus in dat geval is het zeker het overwegen waard om Greens aan je voeding toe te voegen. Met name als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen. Zie het als een soort multivitaminedrankje en geef je lichaam een gezonde boost met Greens!  

Yoga guru, freelance copyrighter & auteur

Susanne is copywriter en auteur bij o.a. Fitplein.nl. Ze heeft een achtergrond in marketing en heeft al bijna 10 jaar ervaring in digitale marketing. In april 2019 heeft ze de sprong in het diepe gewaagd. Susanne heeft toen haar baan opgezegd en gaan reizen.  Ze verdiepte zich in yoga, een levensstijl waar ze in de afgelopen jaren een intense passie voor heeft ontwikkeld. Ze beoefent nog steeds meerdere vormen van yoga en geniet van de mentale balans die dit haar geeft. Voor Fitplein schrijft zij artikelen over yoga, vegetarisme, duurzaamheid en sinds kort ook biohacking.