Herfstig weer buiten … Tijd om te bakken dus! Ik ben gek op wafeltjes en was erg benieuwd of ik daar ook lekkere glutenvrije wafels kon maken. Het huis ruikt inmiddels heerlijk en … de smaak is net zo lekker!
Wat heb je nodig voor 12 glutenvrije wafels?
- 250 gram zelfrijzend (Glutenvrij) bakmeel
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 eitjes
- snufje zout
- 90 gram (kokosbloesem) suiker
- 50 ml (plantaardige) melk
- eetlepel vanille aroma
- optioneel: stukjes gedroogde abrikozen, rozijnen of cranberry’s
Hoe maak je je beslag?
Klop de eitjes goed luchtig, voeg de olie toe en roer goed door. Voeg nu het meel en de suiker toe en mix dit samen met de melk tot een stevig maar glad beslag.

Zet je wafelijzer klaar en laat het op temperatuur komen.
Doe een flinke eetlepel beslag per kant in het wafelijzer. Doe deze langzaam dicht en laat de wafels bakken. Na ongeveer 4 minuten is je wafel goudbruin en mag deze eruit.
Het zijn half-harde wafels geworden waarvan je niet proeft dat deze glutenvrij zijn. Weer een geslaagd bak-project!

1 gedachte over “Glutenvrije recepten: zelf glutenvrije wafels maken”
Morgen maak ik jullie GV wafels.
dank voor recept.
ben benieuwd
fijne feestdagen ????