Glutenvrije lasagne: overheerlijke herfstlasagne met pompoen

Glutenvrije lasagne: overheerlijke herfstlasagne

Waarom ik de herfst een prima seizoen vind? Omdat er dan pompoenen in overvloed zijn! Ik ben echt dol op de smaak van pompoen. Ik maak er soep, brood, cake, ovenschotels, rijstschotels en nog veel meer van. Dit jaar heb ik ook zelf een pompoenplant in mijn moestuintje gehad. Ik heb ze met zoveel liefde verzorgd (ahum) dat de plant mij in ruil 5 flinke pompoenen gegeven heeft. De diepvriezer zit dus mooi vol voor de winter.

Lasagne

Ik hou naast pompoenen, ook heel erg van lasagne. Dat is zo’n makkelijk gerecht waar je alles in kunt doen wat je in huis hebt en het smaakt (vrijwel altijd) goed. Uiteraard was het ook nu weer een nieuwe uitdaging om deze glutenvrij te maken.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram pompoenpuree (was je pompoen, snij hem in blokjes en laat de schil erop zitten, kook hem tot hij gaar is en pureer de blokjes)
  • 200 gram bladspinazie
  • 1 ui en een teentje knoflook
  • (glutenvrije) witte saus/bechamelsaus (zie hieronder hoe je deze maakt)
  • 1 bol mozzarella
  • (glutenvrije) lasagnebladen
  • geraspte kaas (zoveel als je lekker vindt)

Hoe ga je te werk?

Fruit de ui met de knoflook in een pan. Voeg daarna de spinazie toe en wok deze tot hij goed gekrompen is. Dit mengsel kun je best even in een zeef doen, zodat het teveel aan vocht wegloopt.

Ondertussen maak je je witte saus. Dit doe door 30 gram boter te laten smelten in een pan, dan voeg je langzaam 25 gram glutenvrije bloem toe en roert dit goed door. Laat het even staan totdat de bloem helemaal opgenomen is in de boter. Voeg dan met kleine beetjes in totaal 300 ml (plantaardige) melk toe en blijf goed roeren. Overigens kun je met een chufa mix je eigen plantaardige melk maken. Het eindresultaat is een mooie witte saus.

Neem een mooie ovenschaal en ga stapelen. Erg leuk, je voelt je weer een kind! Begin met een laagje pompoenpuree, daarna een laagje witte saus, een laagje spinaziemengsel, paar stukjes mozzarella en als laatste lasagnebladen.

Blijf stapelen tot al je ingredienten op zijn of je schaal vol is. Zorg dat je afsluit met een laagje witte saus. Bovenop maak je het af met wat geraspte kaas en als je nog wat tomaten hebt, is dit heel leuk ter decoratie!

image

Zet de schaal ongeveer 25 – 30 minuten in de oven op 175 graden tot de bovenlaag mooi goudbruin is.

Et voilà, je hebt een heerlijke herfstige lasagneschotel in elkaar gedraaid! Laat het lekker smaken!

image

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *