Parabenen in cosmetica veroorzaken allergieën

Cosmetica en drogisterijproducten oorzaak allergie en astma bij kinderen?

Kunnen veelgebruikte cosmetica en drogisterijproducten zoals tandpasta de oorzaak zijn van allergie en astma sypmtomen bij onze kinderen?

Ja! Dat is de uitkomst van een onderzoek aan het Johns Hopkins Kinder Centrum.

Zeepproducten, tandenpasta en andere producten voor de verzorging die wij elke dag gebruiken lijken onze kinderen meer allergische reacties op te leveren en ze vatbaarder te maken voor aandoeningen zoals astma.

De anti-bacteriële invloed van conserveringsmiddelen in deze typische producten lijken het immuunsysteem van kinderen aan te tasten waardoor ze indirect statistisch vaker een allergische reactie voor omgevingsinvloeden en stoffen in voeding te ontwikkelen.

Een soortgelijk verband is gevonden bij kids met een hoger gehalte parabenen welke als conserveermiddelen tegenwoordig in onze shampoos, bad en doucheschuim, scheerschuim en cosmetica zitten. Let er maar eens op. Het zijn meestal de laatste 3-4 ingredienten van deze meeste spullen in je badkamer. Deze parabenen lijken erg op oestrogene hormoonstoffen welke serieuze interacties hebben in het lichaam van vooral een man.

In het onderzoek met 860 kids in een leeftijd van 6 tot 18 jaar werd geconstateerd dat kinderen met verhoogde concentraties van dergelijke stoffen meer dan 2 maal hogere kans lopen op een allergie vergeleken met kids met een laag gehalte.

Door: jalaica
Wil je parabeenvrije producten bekijk dan onze webshop.

Fitplein gezondheidsbeurs

Fitplein op de Nationale Gezondheidsbeurs 2015 (4-8 feb)

Super leuk om jullie daar te zien! Wij staan daar met ons product Kievit Blend, een heerlijke superfoodmix met meer dan 30 ingredienten. En met ...
Foto door Kampus Production: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrienden-die-hamburgers-in-straat-eten-van-foodtruck-5920744/

Fastfoodrestaurants – hoe maak je alsnog goede keuzes?

Af en toe is er niets lekkerder dan fastfood. Als je naar een fastfoodrestaurant gaat kan je met deze tips alsnog gezonde(re) keuzes maken!

Sportdiscipline: thuissport-hacks voor wie de sportschool nog mijdt

Dat dit geen zomer zou worden als alle anderen, was al vroeg in het jaar duidelijk. Het Coronavirus legde sportscholen, yogastudio’s en andere workout communities ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *