Geef jezelf een nieuwe uitdaging door een van deze sporten te proberen in 2021

De jaarwisseling is op komst, en dat is een nieuwe gelegenheid om jezelf weer eens uit te dagen voor het nieuwe jaar met het voornemen om meer te gaan sporten. Weet je echter nog niet welke sport jou voldoende motivatie kan bieden om er echt actief mee aan de slag te gaan? We zetten een aantal sporten op een rijtje waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt die je zou kunnen proberen in 2021.

Triatlon

Waarom voor één sport kiezen als je er ook drie-in-een kunt nemen? Triatlon combineert hardlopen, zwemmen en fietsen in één workout. Dat is nog eens echte uitdaging om je op stuk te bijten. Omdat triatlon zich buiten afspeelt, is het behoorlijk coronaproof. Het vergt natuurlijk wel enige voorbereiding. Dan bedoelen we niet de warming-up, maar het aanschaffen van het juiste materiaal en de juiste sportkleding om de triathlon aan te vliegen. Je kunt online de triathlon spullen kopen.

Tai Chi

Hoewel Tai Chi te boek staat als een Chinese vechtkunst, is het eigenlijk meer een soort van bewegende meditatie. Er bestaan snelle en langzame varianten van Tai Chi. De bedoeling is dat je op een vloeiende en gebalanceerde manier beweegt. Het is een sport die vooral draait om lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie, kracht en snelheid. Hoewel het geen inspannende duursport is, worden je gewrichten er soepeler van, verbetert het je bloedsomloop en geeft het rust. Tai Chi combineert dus eigenlijk ontspanning, gezondheid en zelfverdediging.

Reformer Pilates

Vind jij het idee van Pilates wel bij jou passen, maar lijkt het je wat saai? Dan kan er wel degelijk nog een schepje bovenop, namelijk met de variant ‘reformer Pilates’. Deze soort Pilates houdt in dat je oefeningen uitvoert op een fitnessmachine, die de ‘reformer’ genoemd wordt. Deze oefeningen gebeuren op een hoog tempo, opgezweept door muziek. Zo schiet je hartslag flink omhoog en werk je echt aan je conditie.

Spikeboarding

Ooit gedacht dat je skateboarden en langlaufen kon combineren? Dat kan met spikeboarding, een nieuwe sport die overgewaaid is uit Amerika. Je gebruikt bij spikeboarding een skateboard en één stok om je mee af te zetten. Je traint je conditie, balans en je hele lichaam door je op je board voort te bewegen. Spikeboarding is een sport die je overal kan beoefenen, zelfs op weg naar werk of school, en is ook coronaproof.

Je hoeft natuurlijk niet voor een onbekende sport te gaan. Hardlopen en fietsen zijn gratis en coronaproof, en dus ook altijd een goede optie. Zolang je maar gaat voor een sport die je met plezier kunt doen, want dan is de kans het grootst dat je het volhoudt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *