Ga verstandig om bij spierblessures na training

Mensen die sporten krijgen er vroeg of laat mee te maken, een blessure. Het liefst wil je dat natuurlijk voorkomen maar soms lukt dat niet. Wanneer je een blessure hebt moet je hier verstandig mee omgaan. Je wilt er zo snel mogelijk van af komen en zorgen dat het niet erg wordt. Als je vaak blessures hebt kun je hier rekening mee houden bij het afsluiten van je zorgverzekering. Om je te helpen leggen we uit hoe je een blessure herkent en wat je het beste kunt doen om er vanaf te komen. Met een aantal simpele handelingen is je blessure zo weer verdwenen en kun je verder met sporten.

Hoe weet je dat je een blessure hebt

Om van je blessure af te komen moet je wel weten wat er met je aan de hand is. Het is van belang dat je een blessure kunt herkennen zodat je voorkomt dat het erger wordt. Het eerste kenmerk van een spierblessure is natuurlijk pijn. Er kan een nare en stekende pijnscheut door je spier gaan. Deze pijn komt regelmatig terug. Ook kan er een zwelling ontstaan of zelfs een bloeduitstorting. Als dit het geval is zul je rust moeten nemen en misschien zelfs hulp zoeken bij een fysiotherapeut. Ga je binnenkort een zorgverzekering afsluiten? Overweeg dan om fysiotherapie in je pakket te nemen zodat je zelf niet voor de kosten op hoeft te draaien.

Wat te doen bij een spierblessure

Als je last hebt van een blessure zijn er twee dingen belangrijk. Je zult in ieder geval moeten rusten, je spier is overbelast en zal moeten bijkomen. Ga dus niet door met sporten. Als je dit wel doet heb je een grote kans dat je blessure erger wordt en dat is wel het laatste wat je wil. Naast rusten is het wel belangrijk dat je spier in ieder geval een beetje beweging krijgt, eventueel kun je ook rek en strek oefeningen doen. Heb je bijvoorbeeld een hamstringblessure opgelopen tijdens voetbal, ga dan niet fanatiek hardlopen of door met voetbal maar ga een stukje wandelen om de spier in beweging te houden. Als je zelf niet van de klachten af komt zul je professionele hulp in moeten schakelen. Een fysiotherapeut heeft je meestal binnen een paar behandelingen van je blessure af geholpen.

 

Bij Fitplein is het mogelijk om een gastblog te schrijven en te publiceren op ons platform. Door deze gastblogs te publiceren is het voor ons mogelijk om jou als lezer te informeren over onderwerpen waar ons team niet zo in thuis is. Zou je zelf eens een gastblog willen schrijven neem dan vooral contact met ons op!

Zorgverzekeringen vergelijken? Hier moet je op letten!

Het is weer de tijd van het jaar om de keuze te maken voor overstappen of blijven bij je huidige zorgverzekeraar. Weet jij al wat ...
paleo kerstmenu

Paleo kerstmenu recepten

Hik jij aan tegen een volledig paleo kerstmenu? Heb je te weinig inspiratie? Niet nodig, hier nog wat ideetjes voor een Paleo kerstmenu. Voorgerecht Paleo ...
Foto door Polina Tankilevitch: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrouw-eten-snoepgoed-conceptueel-5469160/

De ‘Geen suiker’ challenge: Waarom en hoe?

Het zal je niet verbazen dat veel mensen een suikerverslaving hebben. Wil je een stapje terug zetten? Lees hier alles over de geen suiker challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *