Sportvasten dag 7: opbouwdag 1

Vandaag de eerste opbouwdag! Ook een dag met een feestje. Vrienden zeiden al:’lekker uitgekozen om te gaan sportvasten.’ Klopt, not dus.. Maar ja, wanneer moet het anders. Er is altijd wel wat. En ik van het type; als ik iets wil, dan doe ik het gelijk want anders komt het er niet meer van.

In ketose!

Mijn ontbijt bestaat uit 2 stuks fruit.  Ik voel mij goed en kan gaan hardlopen. Daarvoor was ik wat dizzy en had wat moeite met opstaan. Na het opstaan direct geplast en gemeten. De strip slaat helemaal paars uit. En dat betekent dat ik het resultaat – ik ben in ketose en verbrand dus vet – gehaald heb. Joepie! Daarna op de weegschaal. Weer 0,6 kg afgevallen. In totaal nu dus 4,4 kg in 6 dagen.

Sportvasten pakt probleemzones aan!

Wat een groot verschil is met andere diëten, is dat ik afval op plaatsen waar dat normaal moeilijk gaat. Dit keer mijn bovenbenen en billen. Mijn billen zijn 6 cm kleiner. Dat is best veel. Mijn taille en buik zien er nog hetzelfde uit, maar daar heb ik weinig vet. Dus het lijkt erop dat het sportvasten probleemzones aanpakt en dat is bij iedereen anders.

Opbouwen en meer energie

De rest van de dag eet ik een salade van 100 gram sla met tomaat en olijven. Het diner bestaat uit 200 gram spinazie en een 100 gram vis. Tussendoor nog een handje pistachenoten. Het is nog steeds niet veel, maar meer dan ik gewend ben dus prima.

Om wat aan mijn koude handen en voeten doen, ga ik lekker in bad met Alka bad. Ik denk dat dit wel past tijdens het sportvasten. Dit badzout is basisch badzout dat ervoor zorgt dat je lichaam ontzuurt. En verder is het ook heerlijk om mezelf even op te warmen. Fijn! Nog drie dagen, volgens mij houd ik dat wel vol.

Tot morgen!

Maureen

sardine spread

Paleo: spread van geroosterde knoflook met sardines

Gezond én lekker, dat gaat uitstekend samen. Als je van knoflook houdt, en daarnaast van de delicate smaak van sardientjes, dan is dit recept je ...

Welke gewoontes helpen mee aan een gezond en gebalanceerd leven?

De basis dingen van gezond leven weten we. Maar welke makkelijke dingen kunnen we nog meer doen om een gezonder en gebalanceerder leven te leiden?
komkommersoep

Frisse komkommersoep met munt

Je maakt dit soepje in een paar minuten. Je hoeft het niet te verwarmen, maar alleen te blenden met je staafmixer of in je blender. ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *