Sportvasten dag 3: laatste afbouwdag

Afgevallen?

Als eerste wegen, want ik hoop natuurlijk dat ik weer een kilo ben afgevallen. Helaas, 100 gram… Beetje een tegenvaller, maar ik herpak en denk dat het natuurlijk utopie is om iedere dag een kilo af te vallen. Dus oke.

Vandaag de laatste afbouwdag wat toch echt meer lijkt op sportvasten. Het menu bestaat uit 4 glaasjes sap van 150 ml en 400 ml tomatensap. Van de tomatensap maak ik tomatensoep. Net even wat lekkerder op een tijdstip dat normaal gesproken het avondeten geserveerd wordt. Verder thee, ik neem de thee van Alka Vitae. Heerlijk, ontzuringsthee met 52 kruiden. Ik heb het gevoel dat ik dit een goede ondersteuning tijdens het sportvasten.  Ook drink ik veel water en niet te vergeten de supplementen.

Op naar de sportschool?

Ik ben gezond nieuwsgierig wat de dag zal brengen.  Om te beginnen start ik met een sportschool bezoek. Iedere dag hardlopen zou een te grote belasting zijn voor je knieën. Heb eerst even een gesprekje met mijn coach en ga dan 3 x 10 minuten drie cardioapparaten proberen. Fietsen gaat mij prima af. Mijn hartslag moet tussen de 118 en 136 bpm blijven. Ik fiets door maar ben niet uitgeput. Daarna een ander soort fiets gevolgd door de cross trainer. Elke 10 minuten verbrand ik precies 86 Kcal. Het sporten ging makkelijk. Normaal gesproken, sport ik veel intensiever.

Daarna even boodschappen doen, kindje ophalen van school en ’s middags met 2 kindjes op de fiets naar de stad. Ook wel inspannend.. 2 x 45 minuten fietsen. Maar het gaat prima.

Mama eet niet meer!

’s avonds kook ik, waar ik geen moeite mee heb, en neem zelf een lekker tomatensapje. Of eigenlijk wederom een tomatensoepje. Ik heb verse tomaten gekookt en met de blender gepureerd. Beetje peper (geen zout!!!) er overheen en best lekker. Er is ook nog een vriendin aangeschoven tegen wie verteld wordt dat mama niet meer eet. Kids nemen ook veel dingen voor lief.. Ook weer goed.

Daarna ga ik naar een interessante lezing van een Amerikaans echtpaar. De invloed van voeding op je gezondheid. Ik heb geen last van mijn concentratie, kan alle koekjes en snacks weerstaan. Op zich wel bijzonder om dit aan te bieden tijdens een lezing waarin nogmaals wordt verteld wat de negatieve invloed is van suiker. Maar goed, ik geniet van mijn kopje kruidenthee. Wat een traktatie! Zo zie je maar hoe snel je iets af kunt leren en hoe snel je een ander perspectief ziet.

Deze dag heb ik goed doorstaan. Geen honger, geen moeite met sporten. Beter dan gisteren.

Tot morgen!

Maureen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *