Sportvasten dag 4: 1e vastendag!

Vandaag is de eerste echte vastendag. Vanochtend ben ik gaan hardlopen in het park. Het valt me zwaar. Ik heb het gevoel alsof ik al 20 km heb gelopen en bezig ben met de laatste 5. Het zal komen doordat mijn lichaam nu al de switch gemaakt heeft, zegt mijn coach later. Je lijf verbrandt geen suiker meer maar vet en dat voel je. Het verwijderen van een vetcel kost het lichaam energie en dat voelt niet fijn. Met deze wetenschap vind ik het eigenlijk niet eens zo erg dat het sporten niet lekker gaat. Ik weet tenminste waardoor het komt. Oh ja, en gewogen.. minus 0,8 kg.

Heb ik de switch gemaakt?

Na het sporten doe ik 3 uur later een urinetest. Het stickje kleurt licht paars (moet naar diep paars) maar goed ik ben drie dagen bezig. Gelijk de foto doorgestuurd naar mijn coach en die is ook enthousiast. ‘Hij gaat lekker,’ zegt hij.

Het drinken van de sappen gaat prima. Om het nog wat gezonder te maken pers ik zelf sap. Ik maak er een soort happening van. Je moet toch wat zullen we maar zeggen. De supplementen neem ik bij de sap en de poeder (wat nog het meest lijkt op aminozuren) die ik oplos in water verdeel ik tussen de maaltijden door. En natuurlijk drink ik veel kruidenthee!

De eerste bijwerkingen van het sportvasten..

So far so good, zullen we maar zeggen. Heb wel een bekende bijwerking gekregen…brrrrrr wat heb ik het koud. Ik loop met ijskoude handen en voeten. En ‘s nachts lig ik met een soort van overlevingspak in bed. Pyjama, nog een pyjamabroek, sokken..  Maar goed, het is het waard.  Ik heb het gevoel dat ik mijn lichaam goed aan het reinigen ben. Ook 3 kilo kwijt inmiddels.

Tot morgen!

Maureen