Indiase bloemkool & spinazie soep met rode linzen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Recept voor Indiase bloemkool spinazie soep met rode linzen, afkomstig uit eigen keuken van onze chef-kok Willem Waltheer aka The Racing Chef58.

Dit is een van mijn weekend soepen en ik maak dit meestal als een groot recept wat je hieronder kan zien want het kan prima bewaard worden in de vriezer. Het laatste bord eindigt meestal bij Studio Sport op zondagavond.

Ingrediënten Indiase bloemkool & spinazie soep met rode linzen:

  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 grote witte ui versnipperd
  • 1 klein bolletje gember geraspt
  • 1 kleine rode peper (fijn gesneden zonder zaadjes)
  • ½ eetlepel garam masala curry poeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • ¼ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel komijn zaad (mag vervangen worden door poeder)
  • 3 rijpe tomaten geprakt (alleen kroontje verwijderen)
  • 300 gram geweekte rode linzen
  • 1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes van 1×1
  • 1 grote wortel geschild en in blokjes van 1×1
  • 1 bloemkool (stronk verwijderd) en in roosjes gesneden (ong 1.5 x 1.5cm)
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 gram gekookte spinazie
  • Zout en peper (naar smaak toevoegen)

Bereiding :

    1. Voor dit recept een lekker grote soeppot gebruiken met een dikke bodem het liefst.
    2. Begin met de kokos olie te verwarmen en (als die warm is) voeg je de ui, knoflook gember, rode peper toe. Bak dit eerst op een hoog vuur aan.
    3. Als dit bruin begint te kleuren, zet je het op een laag pitje en vervolgens voeg je de kerrie poeder, kurkuma, kaneel en komijn toe. Bak dit al roerende op een laag pitje terwijl je met een houten lepel alles van de bodem blijft verwijderen.
    4. Als dit donkerbruin is na een minuut of 5 voeg je de gehakte tomaten toe en blijf dit op een lag vuurtje aanbakken zodat een paste ontstaat, dit is de basis voor je soep.
    5. Voeg aan je basis de geweekte roden linzen, aardappel en wortel, zout en gemalen peper toe en bak dit op half hoog vuur rustig aan al roerende Tip van De Dag: Neem je tijd bij het maken van soep, ik heb zelf nog nooit soep op een hoog vuur gemaakt, doe lekker rustig aan en je zal het verschil proeven.
    6. Vul je pan af met water totdat de groentes net onder staan en laat dit lekker sudderen.
    7. Als de linzen en aardappel beetgaar zijn voeg je de bloemkool, bouillon blokje en kokosmelk toe alsmede wat water totdat de groentes net onderstaan.
    8. Laat dit alles rustig pruttelen op een laag vuurtje (40-45 minuten) tussendoor af en toe roeren.
    9. Wat ik zelf bij deze soep prefereer is om de helft in een blender te pureren en dan terug in de pan te doen, weer rustig al roerende aan de kook te brengen. Het maakt er een wat mooiere homogene massa van waar nog steeds structuur in zit.
    10. Als de soep te dik is wat aanlengen met water, als je de soep dikker wilt dan rustig wat langer laten pruttelen.
    11. Als laatste voeg je de gehakte, gekookte uitgelekte spinazie toe. Doorroeren en eventueel nog wat op smaak brengen met zout en peper.

1 reactie op “Indiase bloemkool & spinazie soep met rode linzen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *