Recept voor rundvlees wraps met balsamico

Rundvlees en groente: een onverslaanbare combinatie. Zeker als je de voedingsmiddelen daadwerkelijk fysiek combineert zoals in onderstaand recept voor rundvlees wraps. Volop kleur, vitamines, mineralen en eiwitten, kortom alles waar je lijf behoefte aan heeft. Niet ingewikkeld om te maken, en het resultaat is kleurrijk, smakelijk, en het vráágt erom om gegeten te worden. Probeer het nu!

Ingrediënten rundvlees wraps:

  • Ongeveer een kilo rundvlees, in dunne lapjes gesneden. (vraag of de slager dat even wil doen, dat is het eenvoudigste)
  • 1 wortel, gewassen, en in lange dunne reepjes gesneden
  • 1 paprika, gewassen, zaadlijsten en zaden verwijderd, in lange reepjes gesneden
  • ½ courgette, gewassen, in lange dunne reepjes gesneden
  • 5 uien, geschild, in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 ml. gedroogde oregano
  • 2 ml. gedroogde basilicum
  • Vet of olie om in te bakken, bijv. olijfolie. Als vervanger kan ook ghee gebruikt worden.
  • Peper en fijn zout

Ingrediënten voor de balsamico dressing:

  • 15 ml. Ghee
  • Een paar sjalotjes, bijvoorbeeld 3, fijn gesneden of gehakt
  • ¼ kop balsamico
  • 1 eetlepel honing
  • ¼ kop runderbouillon
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Neem de plakken rundvlees en bestrooi naar smaak met peper en zout. Even wegzetten. Neem een grote koekenpan en doe er ghee in. Verwarm op middelhoog vuur. Doe de sjalotjes in de pan en fruit ze in drie minuten glazig. Doe vervolgens de balsamico, de honing, de runderbouillon in de koekenpan en desgewenst nog een beetje peper en zout strooien.

Breng langzaam aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de helft van de vloeistof verdampt is. Doe de inhoud vervolgens in een bak of schaal. Neem dezelfde koekenpan, voeg wat olie of wat ghee toe, en bak de knoflook 1 á 2 minuutjes. Voeg daarna de overige groenten toe. Bak zachtjes plusminus 4 minuten.

Bestrooi met de oregano en basilicum, en doe de inhoud in een schaal. Neem een plak rundvlees en leg er wat gebakken groente op. Rol de plak vlees stevig op, en prik er een cocktailprikker door om de rol vast te zetten. Doe dit met alle groente totdat de plakken vlees allemaal gevuld en gerold zijn. Bak het vlees in de koekenpan op middelhoog vuur totdat het vlees gaar is, en rondom goudbruin. Neem de rollen uit de koekenpan, verwijder de prikkers, en besprenkel met de balsamicosaus. Meteen serveren. Geniet er van!

Wat forest bathing is en wat het jou kan brengen

Je ruikt de geur van het bos wanneer je diep inademt. In de verte hoor je vogels hoog in de bomen zingen. Een zacht windje ...
zink natuurlijke bronnen

Zink in voeding: 15 redenen om af en toe een oestertje te eten

In deze blog vertel ik over een vaak ondergewaardeerd mineraal zink. Wetenschappers schatten dat een op de vijf mensen zink tekort heeft. Zink is een essentieel element ...

Wat is een angststoornis? En vijf andere veelgestelde vragen

Ieder mens is wel eens bang. Angst helpt ons om alert te zijn op mogelijk gevaar. Maar als angst niet meer weggaat of als je ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *