Page content

Paleo rijstvervanger: gemalen bloemkool!

Paleo rijstvervanger: gemalen bloemkool!

Een manier om rijst (ook een graan) te vervangen, is door bloemkool in een keukenmachine heel fijn te malen tot korrels ter grootte van rijstkorrels. Even roerbakken met je favoriete kruiden en je hebt een heerlijk bijgerecht.

Of je kan het zo klaarmaken:

Ingrediƫnten paleo rijstvervanger

  • Olie om in te bakken
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 groene paprika, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 bloemkool, fijngemalen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 0.25 theelepel chili poeder
  • 0.5 theelepel komijn
  • 0.5 liter bouillon
  • peper en zout naar smaak

Bereiding paleo rijstvervanger

Verhit de olie en fruit de knoflook, ui, bleekselderij, paprika en bosuitjes tot ze zacht geworden zijn. Roer de bloemkoolrijst erdoor heen en voeg de tijm, laurierblad, chilipoeder, komijn, peper en zout er aan toe. Goed doorroeren en de bouillon erbij doen. Laat dit ongeveer een half uur sudderen of tot de bouillon ingekookt is.

Eet smakelijk!

Comment Section

0 reacties op “Paleo rijstvervanger: gemalen bloemkool!

Plaats een reactie


*