Coronacrisis vertraagt vervangen loden waterleidingen, wat nu?

Uit nieuw onderzoek blijkt dat filtersystemen mogelijk een tijdelijke oplossing bieden bij loden waterleidingen. Nu we te maken hebben met een pandemie door het coronavirus, loopt het vervangen van de loden waterleidingen vertraging op, bericht Het Parool. Gelukkig is er een oplossing om het aanwezige lood direct uit het water te filteren: de ZeroWater waterfilterkan!

Eerder werd bij een groot aantal scholen in Amsterdam een te hoge loodconcentratie in het leidingwater aangetroffen. De Gezondheidsraad liet weten dat ook sommige huishoudens in Nederland een te hoge blootstelling aan lood via kraanwater hebben. Drinkwater uit loden leidingen is ongezond. Vooral voor kinderen tot en met 7 jaar en zwangere vrouwen.

Jonge kinderen
Te veel inname van lood bij jonge kinderen kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Dit leidt mogelijk tot een lagere intelligentie. Nu we door het coronavirus met onze kinderen meer tijd thuis doorbrengen, wil je er uiteraard zeker van zijn dat jij en jouw kroost geen lood via het drinkwater binnen krijgen. Een filterende waterkan biedt daarin direct een oplossing om loodvrij water te drinken.  

ZeroWater filtersysteem
Een juiste vochtbalans is essentieel voor een goede weerstand. En die goede weerstand hebben we nu extra hard nodig! Daarom is het belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Maar liefst wel met een gerust hart vanuit de kraan in je eigen huis. Met het unieke 5-trapsfilter van ZeroWater filter je het aanwezige lood uit het drinkwater. Op deze manier kun je, ook in een woning met loden waterleidingen, veilig kraanwater drinken tijdens de coronacrisis. Daarnaast filtert de kan kalk, fluoride, chloor en glysofaat uit het water. Met als resultaat 100% loodvrij en puur kraanwater. ZeroWater liet eerder een onafhankelijke watertest uitvoeren door een waterlaboratorium en scoorde daarmee als beste uit de test.

Drink voldoende water
Probeer iedere dag in ieder geval anderhalf tot twee liter water te drinken.Na een nachtje slapen is het bijvoorbeeld goed om bij het opstaan zeker 1 tot 3 glazen water te drinken. Je vult hiermee gelijk het tekort aan van de nacht. Met de 1,7 liter waterkan van ZeroWater kun je jouw waterinname goed in de gaten houden. Zorg dat je één kan water per dag drinkt, 100% zuiver en loodvrij. Direct de ZeroWater filterkan aanschaffen? Je shopt ‘m hier.

Uitstel vervangen leidingen
Loden waterleidingen komen vooral voor in panden die gebouwd zijn vóór 1960. De Gezondheidsraad adviseerde eerder de loden leidingen zo snel mogelijk te laten vervangen. Helaas kan dit niet op afstand en gooit het coronavirus nu roet in het eten. Het vervangen van waterleidingen gebeurt in huis. Vanwege corona-besmettingsgevaar zijn deze werkzaamheden uitgesteld. Heb je loden waterleidingen in je woning? Dan betekent dit dus dat je langer moet wachten tot ze vervangen worden. Voorbereidende werkzaamheden, zoals onderzoek door het KWR, gaan wel gewoon door tijdens de coronacrisis.

Health junky, Fitplein blogger & communicatieadviseur

Mireille lived on Bonaire, the Netherlands Antilles, for more than two years. There she worked in marketing. Now back in the Netherlands, she is a communications advisor and regularly writes blogs for Fitplein. She likes to delve into a healthy lifestyle. “On Bonaire it was a challenge to exercise in that heat. My mountain bike was my best friend there in sport. Empty your head, be active and explore the island. Then take a dip in the Caribbean sea, cool off!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *