Page content

Paleo Cheesecake recept Kokos-Framboos

Paleo Cheesecake recept Kokos-Framboos

Cheesecake. Paleo. Deze twee dingen hebben op voorhand niets met elkaar te maken. Tenminste…. als je altijd strikt de regels volgt. Bijvoorbeeld dat er kaas in CHEESEcake hoort. En eieren. En een bodem van bastognekoeken…

Nou, let op, dit paleo cheesecake recept heet niet voor niets paleo cheesecake recept: geen van de bovenstaande ingrediënten komt erin voor. En de smaak… is fan-tas-tisch!

Sterker nog, deze cheesecake smaakt zelfs als een echte cheesecake: heerlijk, zachte smeuïge vulling die doet denken aan romige kaas en een heerlijke crusty bodem.

Kan je je over het idee van CHEESEcake heenzetten? Probeer dan dit overheerlijke recept! Let op: overal waar ‘kopje’ staat, gebruik je gewoon een koffiekopje, je hoeft niets af te wegen 😉

Paleo Cheesecake recept Kokos-Framboos: ingrediënten

Voor de bodem:

  • 3 kopjes dadels, ontpit en 5 minuten lang geweekt in warm water
  • 1 kopje gesmolten kokosolie
  • ⅓ kopje kokosmeel
  • ⅓ kopje ongezoete kokosrasp (of kokosvlokken)
  • ⅛ theelepel zeezout

Voor de vulling:

  • 1½ kopje rauwe honing
  • 1½ kopje kokosboter (of kokoscrème of santen) van bijvoorbeeld Artisana of Nutiva
  • 1 kopje kokosolie
  • 5 kopjes bevroren frambozen
  • 6 eetlepels tapiocazetmeel
  • 1 ½ theelepel vanillepoeder
  • ¼ theelepel zout
  • verse frambozen voor de garnering
  • dikke kokosvlokken of kokoschips voor de garnering

Paleo Cheesecake recept Kokos-Framboos: bereidingswijze

  1. Doe de glazen potjes kokosolie, kokosboter en rauwe honing in een pan met heet water om ze vloeibaar te maken.
  2. De korst:
    1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
    2. Zeef de dadels en doe ze samen met de gesmolten kokosolie in een blender op vol vermogen.
    3. Meng een halve minuut totdat er een dikke pasta ontstaat.
    4. Doe kokosbloem, geraspte kokos en het zout in een kom.
    5. Voeg de dadelpasta toe en meng het geheel zorgvuldig.
    6. Doe het mengsel op de bodem van een ingevette springvorm en druk het gelijkmatig aan.
    7. Bak de bodem gedurende 30 tot 35 minuten, totdat de korst licht bruin begint te kleuren en wat harder wordt. Haal dan uit de hoven
    8. Zet apart terwijl je de vulling maakt. Je zal zien dat de textuur van de bodem harder wordt naarmate de bodem afkoelt.
  3. De vulling:
    1. Meng de rauwe honing, kokosboter, kokosolie en bevroren frambozen in een steelpan op laag vuur.
    2. Roer totdat de frambozen zijn ontdooid en het mengsel langzaam warm wordt, gedurende ongeveer 5 minuten.
    3. Doe vervolgens het mengsel in een blender en voeg tapioca zetmeel, vanillepoeder en zout toe.
    4. Meng gedurende een minuut totdat het volledig gemengd is.
    5. Giet het voorzichtig bovenop de korst.
  4. Zet de taart in de koelkast gedurende tenminste 12 uur, zodat de taart volledig kan afkoelen en volledig kan stollen.
  5. Pas als de taart volledig is uitgehard, verwijder je de taartvorm.
  6. Garneer de paleo cheesecake met dikke kokosvlokken of kokoschips en verse Frambozen.

Eet smakelijk! Volgende week trakteer ik jullie op een paleo cheesecake recept met een bodem gebaseerd op noten, ook al zo heerlijk!

Bron: Littlefig

Comment Section

0 reacties op “Paleo Cheesecake recept Kokos-Framboos

Plaats een reactie


*