Groentesap recept met bietjes

Bietjes zijn volop verkrijgbaar en ontzettend gezond. Behalve rijk aan vitamines en mineralen zijn ze rijk aan diverse andere fytonutriënten en heel goed voor je bloed.

Groentesap recept met bietjes: ingrediënten

  • 1 of 2 rauwe bietjes, ongeschild
  • 2 wortels, ongeschrapt
  • 1/3 komkommer, ongeschild
  • 1 appel, ongeschild
  • 1 peer, ongeschild

Groentesap recept met bietjes: hoe maak je het klaar?

groentesap recept met bietjesIn dit groentesap recept gebruik je harde groentes. Wil je hier maximaal sap uit halen, gebruik dan bij voorkeur een slowjuicer. Deze kneust de meest harde groentes met gemak zodat je sapopbrengst zo hoog mogelijk is.

Bietjes hebben van nature een nogal grondachtige smaak. Wat niet zo gek is, als je weet waar ze vandaan komen 😉 Zelf hou ik daar niet van. Daarom compenseer ik dat altijd met een wat friszoete smaak. In dit geval een fris zoetzuur appeltje en een zoete peer. Dan vind ik het heerlijk!

Een groentesap recept is snel klaar

Ik wil voor eens en voor altijd wegnemen dat het maken van groentesappen zo tijdrovend is. Dat hangt er helemaal vanaf hoe je het doet. Als je biologische (dus onbespoten) groente en fruit koopt, hoef je deze niet te schillen. Als je gebruik maakt van een slowjuicer hoef je ook de klokhuizen en pitjes niet te verwijderen. Dat scheelt ontzettend veel tijd.

  1. Was de groente en het fruit
  2. Snijdt de ingrediënten in stukken die passen door de opening van je slowjuicer
  3. Doe alle ingrediënten een voor een rustig in de slowjuicer. Wissel hierbij hardere en zachtere ingrediënten af, want dan blijft je slowjuicer het best functioneren
  4. Roer je verse sap even door en klaar! Zelf had ik met dit recept 250 ml vers sap.
  5. Was direct de onderdelen van je slowjuicer onder de kraan zodat ze snel en gemakkelijk schoon worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *