Zorgverzekeringen vergelijken? Hier moet je op letten!

Elk jaar kan je ervoor kiezen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan verschillende voordelen met zich meebrengen. De premie kan lager zijn en het precieze aanbod kan ook verschillen. Toch is een lagere premie niet altijd de beste keuze. Vaak gaat dit ten koste van andere zaken. Een goede oplossing is om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een goed overzicht van het aanbod en kan je een weloverwogen keuze maken. 

Kijk naar het aanbod

De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg wel wordt vergoed door de basisverzekering en welke zorg daarbuiten valt. Op deze manier wil men garanderen dat iedereen in Nederland toegang heeft tot de basiszorg voor een lage prijs. Welke zorg precies vergoed wordt, kan per jaar veranderen. Houd dit dus goed in de gaten voor het volgende jaar als je overweegt om over te stappen van zorgverzekering in 2023

Welke zorg er precies vergoed wordt in de basisverzekering is voor iedere verzekering hetzelfde. Toch zijn er kleine verschillen waar je op moet letten. Verzekeraars maken namelijk afspraken met bepaalde instanties en zorginstellingen. Op die manier kan jouw zorgverzekeraar mogelijk bepalen waar en door wie je een bepaalde behandeling moet laten uitvoeren, als je wil dat deze vergoed wordt. Weet je nu al dat je volgend jaar een behandeling nodig gaat hebben die in de basisverzekering vergoed wordt, kijk dan goed bij welke instanties je dit mag laten doen.

Vergelijk de premies

Ieder jaar kan ook de premie van de basisverzekering veranderen. Op Prinsjesdag maakt de regering bekend of dit inderdaad het geval is en of de premie dan gaat stijgen of dalen. Vervolgens is het aan de zorgverzekeraars om hun premies voor het volgende jaar bekend te maken. Op basis daarvan kan jij een goede keuze maken en hopelijk de kosten zo laag mogelijk houden. 

De premies zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo heb je bij de ene verzekeraar meer keuzevrijheid dan bij de andere. Wil je helemaal zelf bepalen bij wie je in behandeling gaat, dan kies je voor een zorgverzekeraar met vaak een duurdere premie. Daarnaast is de premie afhankelijk van de geboden service door de verzekeraar. Kan je alles alleen maar online regelen, dan is een premie vaak lager dan bij een verzekeraar die ook face-to-face hulp aanbiedt. 

Na een tijdje heb je vast een aantal verzekeraars op het oog. Vergelijk zorgverzekering A dan met zorgverzekering B en kijk goed naar wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Dit is de beste manier om een goede keuze te maken voor volgend jaar. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *