Quinoasalade met paprika en witte kaas

Hoewel quinoa op graan lijkt, zijn het eigenlijk allemaal kleine zaadjes. Toch wordt het ook als een soort graan in de keuken gebruikt. Quinoa kan zowel warm als koud geserveerd worden, maar het wordt meestal koud gegeten als een salade. De smaak van quinoa is niet heel spectaculair, maar met wat kruiden en wat andere ingrediënten is het heerlijk. Quinoa heeft namelijk een lekkere bite, waardoor het een goede basis is voor een gerecht.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 180 gram quinoa
  • Twee paprika’s
  • Doosje cherrytomaten
  • 15 witte kaasblokjes uit een pot
  • 1 bouillonblokje
  • Scheut olijfolie
  • Scheut citroensap
  • Zout en peper naar smaak

De bereiding

  1. Bereid de quinoa zoals het op de verpakking staat aangegeven. Meestal is dit: afspoelen, 8 minuten koken en daarna 10 minuten in de pan met deksel laten doorgaren. Voeg het bouillonblokje toe aan het water waarin je de quinoa kookt.
  2. Snijd de paprika en cherrytomaten klein.
  3. Verkruimel de kaasblokjes.
  4. Giet de quinoa af en laat het even afkoelen.
  5. Voeg daarna de paprika, cherrytomaten en de kaasblokjes toe.
  6. Geef wat extra smaak aan het gerecht door een scheut olijfolie, een scheut citroen en wat peper en zout naar smaak toe te voegen.
  7. Eet smakelijk!

Deze blog is geschreven door Lauressa van Gewoon wat Groener.

Lauressa is blogger bij onder andere Fitplein en heeft haar eigen blog over groener leven. In het dagelijks leven studeert ze nog. Na twee afgeronde jaren Voeding & Diëtetiek, is ze geswitcht naar Communicatie- en Informatiewetenschappen en doet daarnaast een minor Fotografie. Naast het bloggen en studeren is Lauressa zo nu en dan in de sportschool te vinden, maar eigenlijk doet ze liever yoga thuis op haar matje. “Zo train je je lichaam en mind tegelijk. Twee vliegen in één klap.” Voor fitplein schrijft ze blogs over voeding, mindfulness en mindset.

Uiensoep met zoete aardappels, paleo en verrassend bijzonder!

Uiensoep heerlijk voor tijdens de koudere maanden. Dit is geen typische uiensoep maar een verrassende mix met zoete aardappel en pecan noten.
glutenvrij brood paleo focaccia

Glutenvrij brood: paleo focaccia met rozemarijn

Ingrediënten glutenvrij brood Focaccia 1/4 cup geplette lijnzaad 1/4 cup kokosmeel 1/4 theelepel zuiveringszout (baking soda) 1/2 theelepel keltisch zeezout 1/4 cup griekse yoghurt 4 ...
Foto door Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/strikte-vrouwelijke-leraar-met-boek-wijzend-op-krabbelde-schoolbord-3771074/

Tips om je geheugen en concentratie te verbeteren

Iedereen wil een scherp geheugen en een betere concentratie. Gelukkig zijn er manieren om dit zelf te verbeteren. Lees ze hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *