Lunch, in Nederland meestal een boterham met kaas, thuis gesmeerd en meegenomen in een plastic zakje. Maar het kan ook anders. Dit lunchgerecht met kip, ei en ui recept geeft je vitamines, eiwitten, en allerlei ander broodnodige voedingsstoffen die je goed kan gebruiken op je werk, of tijdens andere werkzaamheden. Makkelijk te bereiden, makkelijk mee te nemen in een plastic bakje als je dat wil, dus wat let je? Probeer het zelf. Volkomen paleoproof, er komt geen graan aan te pas.

 Ingrediënten lunchgerecht met kip, ei en ui:

  • Een klein stukje kool, bijvoorbeeld witte kool
  • 2 wortels, gewassen, en in lange strips gesneden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1/3 kopje kokos aminos
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
  • 4 stengels bosui
  • een enkele kipfilet, gebakken en afgekoeld, in stukjes gesneden
  • 2 hardgekookte eieren, afgekoeld, in stukjes gesneden

Bereiding:

Neem een koekenpan en doe er de lepel kokosolie in. Verhit op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kool en de wortels toe. Bak heel rustig totdat kool en wortels zacht zijn. Eventueel, indien nodig, iets water toevoegen. Voeg vervolgens de sesamolie en de kokos aminos toe. Verder heel rustig laten pruttelen. Voeg de knoflook toe. Voeg iets lente-ui toe (bijvoorbeeld de helft) en gebruik de rest als garnering. Laat afkoelen en doe in een schaal. Voeg als laatste de kip en de eieren toe. Eet lekker!