De voordelen van Manuka honing

Manuka honing. Niet iedereen zal het kennen, maar door de steeds breder bekend geworden voordelen zien we deze honing steeds meer in de schappen van de winkels. Manuka honing helpt bijvoorbeeld iemand die lastig in slaap valt door de aanmaak van melatonine. Maar kan ook gebruikt worden bij het oplossen van huidproblemen. Onderstaand vindt u een beschrijving van de talloze gezondheidsvoordelen die deze honing u kan bieden.

Waar komt het eigenlijk vandaan?

Manuka honing is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Het is bijzonder rijk aan de stof methylglyoxal. Deze stof is bekend vanwege de uitzonderlijke antiseptische werking. Andere soorten honing hebben deze stof ook, maar in een veel geringere mate. Hieronder een aantal mogelijkheden om Manuka honing te gebruiken om je eigen gezondheid op een volkomen natuurlijke manier te verbeteren. Deze honing is verkrijgbaar bij superfoodmarkt.nl

De voordelen van Manuka honing op een rijtje;

  • Manuka honing bevat een aantal bijzonder waardevolle elementen, onmisbaar voor een goede werking van je lichaamsfuncties. Aminozuren, Vitamine B, koper, calcium, mangaan, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink en natuurlijke natrium. Weinig andere voedingsmiddelen bieden een dergelijke rijkheid.
  • Door de antibacteriële werking bestrijdt Manuka honing ontstekingen van binnen uit, het gaat schadelijke bacteriën tegen en stimuleert de groei van een gezonde darmflora.; de voor
  • Manuka honing kent een krachtige werking met betrekking tot huidproblemen, denk bijvoorbeeld aan acne of eczeem. Dagelijks de aangetaste huid lichtjes insmeren met de honing, een paar minuten laten intrekken, afwassen met water en een lichte zeep is alles. De effecten zijn zichtbaar op een hele korte termijn. De huid bedekken met een verbandje, geweekt in Manuka honing kan uiteraard ook.
  • Bij lichte brandwonden, zweren, of andere huidaandoeningen of verwondingen werkt het ook. Een verband aanbrengen, en regelmatig verversen is de hele clou. Uiteraard, indien het ernstig is, wel uw arts of dermatoloog raadplegen.
  • Een geregelde inname van de honing is een probaat middel tegen een rauwe keel, een zere keel, maar tegelijkertijd krijgt je immuunsysteem een enorme boost.
  • Manuka honing helpt bij het bestrijden van allergieën, maar ook bij het ontstaan van sinusitis: de vervelende kwaal waarbij kaakholten verstopt raken, en voor een voortdurende verkoudheid zorgen, maar sinusitis kan ook voor voortdurende hoofdpijn zorgen.
  • Manuka honing versterkt de slaap, en het zorgt voor een diepere slaap. Voor het naar bed gaan een eetlepel innemen, of oplossen in, bijvoorbeeld, een kop thee of een glas melk, doet wonderen voor je slaap. De honing stimuleert de aanmaak van melatonine, een hormoon wat nodig is voor een goede nachtrust.
  • Manuka honing heeft een bewezen werking tegen alle schadelijke bacteriën. Daarnaast bestrijdt het eventuele ontstekingen in je lichaam, maar het stimuleert alle goede bacteriën. Er zijn inmiddels aanwijzingen dat Manuka honing zelfs de super bacterie bestrijdt. Manuka is, wat dat betreft, de meest natuurlijke ziektebestrijder die je je kan wensen. 100% natuurlijk, zonder vervelende bijwerkingen.

Let wel op!

Oppassen met het gebruik van Manuka honing als je allergische reacties vertoont op bijensteken. In dat geval eerst heel langzaam testen door een klein beetje Manuka honing in te nemen, of op je huid aanbrengen. Indien je reageert dan weet je dat je allergisch bent. In het uiterste geval, de honing niet gebruiken.

Wat is de oorzaak dat Manuka honing duurder is dan de gewone, in de supermarkt verkrijgbare honing?  De reden daarvoor is eenvoudig: het totale aanbod van Manuka honing is beperkt. Deze honing wordt alleen geproduceerd in Nieuw-Zeeland, en daardoor is een deel van de prijs simpelweg vervoerskosten. Het is afkomstig uit een monocultuur, hetgeen inhoudt dat de bijen alleen zuivere Manuka honing leveren. Andere honing is afkomstig van bijen die meerdere soorten bloemen bezoeken, maar Manuka honing is altijd 100% zuiver. Daarnaast is Manuka honing gecertificeerd, en gewaardeerd op sterkte en geneeskrachtige werking. Alleen deze honing biedt dat.

Probeer de zuivere Manuka honing die superfoodmarkt u biedt en ontdek de werking zelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *